Akıllı telefonların kârını Apple topladı

Apple, yılın son çeyreğinde akıllı telefonlardan elde edilen karın yüzde 89'unu elinde tutuyor.

Akıllı telefonların kârını Apple topladı
Akıllı telefonların kârını Apple topladı
GİRİŞ 27.02.2015 11:32 GÜNCELLEME 27.02.2015 11:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Android işletim sistemi dünyada daha yaygın olarak kullanılmasına rağmen, akıllı telefon piyasasında toplam karın yüzde 89'unu Apple firmasının elinde tuttuğu bildirildi.

KÂRIN YÜZDE 89'U APPLE'A

Strategy Analytics firması tarafından yayınlanan raporda, geçen yıl tüm dünyada satılan akılı telefonların yüzde 80'inde Google'un Android işletim sistemi bulunmasına rağmen, yılın son çeyreğinde tüm dünyada akıllı telefonlardan elde edilen karın yüzde 89'unun Apple'ın kasasına gittiği belirtildi.

AKILLI TELEFON PİYASASI BÜYÜDÜ

Akıllı telefon piyasasında 2014 yılının son çeyreğinde, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 31 oranında büyüme yaşandığı ve akıllı telefonlardan 21,2 milyar dolar elde edildiği bildirildi.

ANDROİD DÜŞÜŞTE

Rapora göre, Android işletim sistemli akıllı telefon üreticilerinin karı geçen yıla göre yarıdan fazla düştü. Android üreticileri, akıllı telefonlardan elde ettikleri karın geçen yıl yüzde 29'unu elde ederken, bu yıl bu oran yüzde 11'e düştü.

Apple, geçen yılın aynı döneminde akıllı telefonlardan elde edilen karın yüzde 71'ini elinde tutuyordu.

BAŞKA YAZILIMLARA YÖNELEBİLİRLER

Android işletim sisteminin getirdiği düşük karların, Android'in geliştiricisi Google ve donanım ortakları Samsung ve Xiaomi'nin arasını açmasına neden olabileceği belirtiliyor. Düşük karların, donanım şirketlerini Microsoft, Firefox veya Tizen gibi yazılımlara yöneltebileceği söyleniyor.

YORUMLAR 3
  • bence 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kar telefon satışından değil uygulamalardan kazanılan kar.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte iphone almamak için çok net bir neden. Kâr satış fiyatıyla maliyet arasındaki farktır. Akıllı telefonların % 80’i Android olduğu halde % 20’lik paya sahip Apple kârın % 90’ına yakınını götürüyorsa, iphone 36 kat kazık demektir.
    Cevapla
  • Mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Einstein mod on
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...