Alcatel 40 dolarlık akıllı telefonu tanıttı

Alcatel, 40 dolarlık akıllı telefonunu tanıttı. Tanıtılan telefonun iPhone'lara olan benzerliği dikkatlerden kaçmadı.

Alcatel 40 dolarlık akıllı telefonu tanıttı
Alcatel 40 dolarlık akıllı telefonu tanıttı
GİRİŞ 04.03.2015 11:13 GÜNCELLEME 04.03.2015 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde telefon üreticileri tanıtımlarına devam ediyor. Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtımı yapılan Alcatel'in ucuz akıllı telefonu görenleri şaşırttı.

FİYATI 40 DOLAR

Alcatel'in tanıttığı Orange Klif, iPhone'lara olan benzerliğiyle dikkat çekerken cihazın fiyatı 40 dolar olarak belirlendi.

TEKNİK ÖZELLİKLER

3.5 inç TFT ekranında 320x480 piksel çözünürlük sunan cihaz 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli MediaTek çipsetinden gücünü alıyor. Ayrıca modelde 256 MB sistem belleği ve 512MB depolama alanı bulurken bu alan Micro SD kart desteği ile artırılabiliyor.

Firefox OS işletim sistemiyle gelen modelin 2 MP kamerasına led flaş eşlik ediyor, ayrıca cihazda FM radyo ve GPS özellikler de bulunuyor. 12.2 x 62 x 11.9mm  boyutlarına sahip Orange Klif'in batarya kapasitesi de 1300mAh..

ŞİMDİLİK AFRİKA PAZARINDA

Teknik özellikleri biraz düşük olsa da fiyatı oldukça uygun olan Alcatel, piyasada bir zamanlar ucuz telefonlarla adından söz ettiren Nokia'nın tahtına göz koydu. Şimdilik sadece Afrika pazarında satışa sunulan telefonların yakın zamanda Avrupa'da da satışa çıkması bekleniyor.

İPHONE BENZERLİĞİ

Alcatel'in yeni modelinde kullandığı tasarımın iPhone'a olan benzerliği de dikkatlerden kaçmadı. Sade bir tasarıma sahip olan cihaz, iPhone'larda kullanılan tek tuş modeli ile tasarlandı.

YORUMLAR 1
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    firefox os kullandığı belli .. google android büyük değişiklikler yaptı ama windowsun doğruları ve yanlışları ile aynı yolunda gidiyor. pek çok uygulama ile geniş bir kitleye hitap ediyor ama her yeni model daha büyük donanıma ihtiyaç duyuyor. insanları işletim sistemi bağımlılığından kurtardığı için aslında kendi ayağının altına da sabunu koydu .. ileride çok ucuz donanımlar ve cihazlar piyasaya çıkıp hayatımızın her alanına girecek, herşeyimiz inernete bağlı ve online olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi