Apple Watch için sanal bebek Hatchi

Apple'ın yeni tanıttığı akıllı saati Watch için uygulamalar geliştirilmeye başlandı. İlk uygulamalardan biri ise sanal bebek oldu.

Apple Watch için sanal bebek Hatchi
Apple Watch için sanal bebek Hatchi
GİRİŞ 11.03.2015 16:03 GÜNCELLEME 11.03.2015 16:03

Apple‘ın dün gerçekleştirdiği etkinlikte, merakla ve hatta sabırsızlıkla beklenen Apple Watch sonunda tanıtıldı. Özellikle geniş fiyat aralığı uzun bir süre konuşulacak olan cihazla ilgili uygulamalar da bir bir kendini göstermeye başladı. Bunlardan biri de teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin vazgeçemediğimiz dijital evcil hayvanlar.

Bir dönem Türkiye’de de “sanal bebek” olarak bilinen Tamagotchi‘ler Apple Watch ile birlikte yeniden kendini hatırlatmaya hazırlanıyor. Portable Pixels tarafından hazırlanan uygulama farklı bir isimle geliyor olsa da Tamagotchi’lerin çalışma prensibine sahip.

Hatchi isimli bu uygulama, hali hazırda iPhone’lar için App Store’da bulunuyordu. Yakında alacağı yeni güncelleme ile Apple Watch için de indirilebilir hale gelecek olan uygulamada dijital evcil hayvanınıza kitap okutabiliyor, yemek yedirebiliyor ve oyun oynatabiliyorsunuz. Çeşitli aktivitelerini düzenli olarak takip edebileceğiniz hayvanınız da gerçekleştirdiği görevlerle mutlu oluyor.



Yakında güncelleme alacak uygulama App Store’da 4,29 TL‘ye satılıyor. Uygulamayı daha önce alan kullanıcıların Apple Watch güncellemesinden sonra bir ücret ödemeleri gerekmeyecek. Ancak varsayılan pil ömrünün 18 saat olmasına ve 10 saniyeden fazla ekranın kullanılmasını istemeyen geliştiricilere rağmen bu tarz uygulamalar tercih edilir mi tartışılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!