iOS 8.3 kullanıma sunuldu

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 8.3 güncellemesi kullanıma sunuldu. Güncellemeyle beraber Türkçe Siri gelmiş oldu.

iOS 8.3 kullanıma sunuldu
iOS 8.3 kullanıma sunuldu
GİRİŞ 08.04.2015 21:59 GÜNCELLEME 08.04.2015 22:06
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Birçok mobil işletim sisteminde olduğu gibi Apple tarafından geliştirilen, iPhone ve iPad modellerinde kullanılan iOS işletim sistemine yeni güncelleme geldi. Bir süredir Beta olan iOS 8.3 resmi olarak kullanıma sunuldu. 

Yeni güncellemenin önceki sürümlerden önemli bir farkı bulunuyor: Türkçe anlayan Siri. Apple’ın sesli asistanı Siri bugüne kadar sadece belli dillerde yapılan konuşmalara yanıt verebiliyordu ve bu diller arasında Türkçe yoktu. iOS 8.3 ile bu yeni özellik Beta sürümünden itibaren kullanılabilir olmuştu. 



Nihai hali ortaya çıkan ve kullanıcılar tarafından indirilebilir hale gelen iOS 8.3 mobil cihazın ayarlar bölümünden ya da iTunes üzerinden yüklenebilecek. Yeni güncellemeyle artık işletim sisteminde 300 farklı emoji (yüz ifadesi ikonu) kullanılabilecek. Ayrıca bazı küçük  düzeltmeler de içeren güncellemenin boyutu ise iOS 6 Plus için yaklaşık olarak 1.7 GB. 

OS X de güncellendi

Benzer bir Beta sürecinde bulunan Apple’ın bilgisayarlarında kullandığı OS X de Yosemite 10.10.3’e güncellendi. Bu güncellemenin en önemli özelliği ise yeni nesil fotoğraf yazılımı Photos’u içermesi. Yaklaşık 2 GB yer kaplayan yeni güncelleme de bilgisayarın ayarlar kısmından yüklenebiliyor.        

YORUMLAR 23
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Siri, Türkçe Hayırlı Olsun...
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde Apple Firmasına Mail atmıştım sanırım 8.2 güncellemesinde,Şimdi çok iyi oldu. Sonuçta insanlar onca para verip iyi bir teknoloji ürünü satın almak istiyor. Ben de öyle yapmıştım. Türkçe özelliği de çok hoş oldu. Piyasalar yada Havadurumunu Sorunca söylüyor. İfade ettiğin şey hakkında İnternette arama yapıp sana bilgi filan veriyor. Güzel kullandıkça detaylarda ortaya çıkar. Teşekkürler Apple...
    Cevapla
  • Muttaki 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Abdullah Gül ABD'yi ziyaretinde Apple ile de görüşmüştü, o zaman Türkçe'ye tam destek verilmesini talep etmişti. Apple yetkilileri de kendisine o günden itibaren Türkçe için tam destek vermek için çalışacaklarına dair söz vermişlerdi. Demek ki gerçekten bu konuda çalışmışlar ve sonun bu önemli güncellemeyi hazırlamışlar. Ben IOS kullanıcısı değilim, ama bu güncelleme çok önemli bir güncelleme.
    Cevapla
  • Hasan Türkyılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Apple kullanmıyanlar yorumlardan belli oluyor.
    Cevapla
  • EminKul 9 yıl önce Şikayet Et
    ben kurdum 8.3 ü türkce siri falan yok niye yalan haber yapıyonuz kardesim
    Cevapla
  • tugbey 9 yıl önce Şikayet Et
    var var sen güncellemeni kontrol et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı