Yaptıkları arabayı internetten satışa çıkardılar

Solaris Güneş Arabaları ekibi, Avustralya’da yapılacak elektrikli arabalar yarışmasında finans desteği bulabilmek için bu yönteme başvurdu.

Yaptıkları arabayı internetten satışa çıkardılar
Yaptıkları arabayı internetten satışa çıkardılar
GİRİŞ 12.04.2015 12:10 GÜNCELLEME 12.04.2015 12:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Üniversiteli gençler, internet üzerinden araç satışı yapan siteye ilan verdi ve ürettikleri ikinciarabalarını, masraflarını karşılamak amacıyla 152 bin 500 TL’ye satışa çıkardı.Gençler şimdi, alıcı beklemeye başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesindeki çeşitli mühendislik fakültelerinde eğitim gören gençler, 12 yıl önce Solaris Güneş Arabaları ekibini kurdu. Sayıları şimdilerde yaklaşık 20 kişi olan ekip üyeleri, ürettikleri güneş enerjisiyle çalışan araçlarıyla, büyük yankı uyandırdı. Üniversiteli gençler bu güne kadar aynı sistemle çalışan ama her geçen gün sistemini geliştirdikleri dört araç yaptı.

EN PREJTİJLİ YARIŞMA İÇİN DESTEK ARAMAYA BAŞLADILAR

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları ekibi, birçok ülkede elde ettikleri başarının ardından dünyanın en prestjili güneş enerjili araba Yarışmalarına katılmak için kollarını sıvadı. Bunun için hazırlayacakları aracın planlarını yaptı. Ancak üniversiteli gençler, projenin finans boyutunda, önemli sıkıntıya girdi. Arabanın yapılması ve ekibin bu yarışma için masrafları toplam 500 bin TL tuttu. Bunun önemli bir bölümünü karşılayan gençler. Geriye kalan 152 bin 500 TL’lik bölüm için ise, ilginç bir yönteme başvurdu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Fiyat Pahalı 9 yıl önce Şikayet Et
    malzeme zaman emek dahil 152 bin lira etmez. ama amaç destek olmak ise zengin kimseler alabilir.
    Cevapla
  • El Cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya. Biliyormuş gibi yazmışsın kardeş. biz güneş enerjisi ile çalışan belirli sistemler yapıyoruz. üzerindeki güneş panelinin fiyatını söyleyeyim. direkt temin ettilerse taş patlasın 1500-2000 TL. ki bu fiyata alacağın güneş panelleriyle bir evin ihtiyacını bile karşılarsın... Sana göre normal bir fiyatsa buyur al. Tabi sıkıysa... Fiyat pahalı doğru söylemiş.
    Cevapla
  • Hadi ya 9 yıl önce Şikayet Et
    bir tane de sen yapsana
    Cevapla
  • gerçek 9 yıl önce Şikayet Et
    Laf olsun diye konuşanlar TC tarihinde teknoloji ençok AK Parti döneminde desteklendi. Diğer hükümetler döneminde ne kadar desteklendi bir araştırın...
    Cevapla
  • Doğrucu Vatandaş. 9 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Türkiye, bu gençleri yalnız bırakmayalım. Arabayı satmak zorunda kalmasınlar veya bir müze için satın alınsın. Bu gençlere destek olalım. O kadar kendini aslan kaplan gören iş adamları, büyüklerimiz var. Bol bol medyada boy gösteriyorlar. İşte size bir fırsat iyi birşeyler yapmak için. Bir el atın da bundan bir fayda sağlansın.
    Cevapla
  • kofti 9 yıl önce Şikayet Et
    Laflarına baksan: Yerli otomobil, yerli sanayii için destek üstüne destek verirler. İcraatlarını ise yukarıdaki durum özetliyor. 100 - 15.000 tl bile esirgeniyor.
    Cevapla
  • memedo 9 yıl önce Şikayet Et
    yerli sanayiyiy en çok gelistiren AKP hükümetidir bunu aklı körelmiş olanlar bile gördü artık askeri sanayiyi %14 ten %55 e çıkaranda AKp hükümetidir..ama hükümet her projeye destek verecek diye bir kaide yoktur..bu projenin aynısını İTÜ de yapılıyor ve tubitak bunu destekliyor
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Koftiden konuşmayalım. Evvela yerli otomobilden kastedilenin bir yatırım, bir yığın üretim, bir ticaret ve bir marka konusu olduğunu bilelim. Buradaki iş ise bir prototip bir yarışma işidir. Bilinmeyen bir teknoloji değildir. Bilinen bir teknolojinin biraz da amatör bir ruh ve tasarımla ticari tarafı olmayan bir uygulamasıdır. Bu konularda desteğin ve finansmanın o yarışma sırasında reklamının da yapılmasını isteyen sponsorlardan gelmesi beklenir. Bu sponsorların ille de araba işiyle ilgilenmesi de gerekmez. Ayrıca rakamları da doğru okuyamamışsınız.
    Cevapla
  • garabet 9 yıl önce Şikayet Et
    lafta AR-GE ve inovasyona verilen 'destek' ile övünüyoruz. kendimizi kandirmayalim artik.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı Ak Parti döneminde iki kat arttı. Milli gelirin de iki kat artığını dikkate alırsan eskiye göre Ar-Ge harcamalarının 4 kat arttığını anlayabilirsin. Patent sayısında da çok ciddi artış olmuştur aynı dönemde. Bunları görmemek garabettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?