Tesla Google'ın kapısından dönmüş!

Bir dönem iflasın eşiğine gelen Tesla'nın patronu Elon Musk'ın, Tesla'yı Google'a satmak için masaya oturduğu iddiaları ortaya atıldı.

Tesla Google'ın kapısından dönmüş!
Tesla Google'ın kapısından dönmüş!
GİRİŞ 21.04.2015 13:32 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:32

2013’ün Mart ayında Tesla berbar bir durumdaydı ve şirket neredeyse iflasın eşiğine dayanmıştı. Çünkü Tesla’nın ürettiği elektrikli otomobiller istenen düzeyde tüketiciyle buluşmamış, hatta hemen hemen hiç ilgi görmemişti. Ancak Tesla’nın patronu Elon Musk’ın bir çıkış planı vardı.

Tesla inişe geçmişti ve Elon Musk arkadaşı Larry Page’i aradı ve Google’ın şirketi almasını istedi. Musk, ek olarak fabrika masrafları için 5 milyar dolar daha istiyordu. Ancak bugün için tam teklifin ne olduğu bilinmiyor ancak o günlerde Tesla’nın piyasa değerinin 6 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Musk aynı zamanda Page’den, 8 yıl daha şirketi yönetme garantisi de istedi.

Görüşmeler uzun süre devam etti. İddialara göre Page sonunda tüm teklifi kabul etti ve el sıkışıldı. Sonraki birkaç hafta, tarafların avukatları ayrıntıları nihayetlendirmek için bir araya geldi ancak, Elon Musk’ın finansal talepleri tarafları birbirinden uzaklaştırdı ve anlaşma tamamlanamadı.

Tabii ki anlaşma asla nihayetlenmedi. Ancak bu süreçte Tesla’nın akıl almaz şekilde yaptığı indirimler meyvesini vermeye başladı ve çok sayıda kişi Tesla Model S’i satın almaya başladı. Çeyrek tamamlanmak üzereyken Tesla binlerce araç satmaya başladı ve iflasın eşiğinden döndü. Hatta kâra geçti. Çeyrek tamamlandığında Tesla, 562 milyon dolar gelir ve 11 milyon dolar kâr açıkladı. Bu açıklamanın ardından geçen iki haftada şirketin hisse senetleri ikiye katladı ve ABD Enerji Bakanlığı’na olan 465 milyon dolar borç ve faiz ödemesi gerçekleştirildi. Elon Musk’ın daha sonra Google ile yapılmak üzere olan anlaşmayı bozduğu belirtiliyor.

Bu arada Apple’ın da geçen yıl Tesla ile ilgilendiğine ilişkin haberler çıktı. Bu anlaşma Google ile görüşülenden çok farklıydı. Apple’ın bir otomobil üretimi üzerinde çalıştığı haberleri gündeme gelince, bu spekülasyonlar da yoğunlaştı. Hatta Apple’ın Tesla için 75 milyar dolar ödemesi gerektiği gibi söylentiler ortaya çıktı.

Yaşananlar Tesla’nın ve patronu Elon Musk’ın artık bir kurtarıcıya ihtiyacı olmadığını açıkça ortaya koymuş durumda.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler