TSK’nın göz bebeği dünyaya tanıtıldı!

Yapımı tamamlanan Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen törenle dünya basınına tanıtıldı.

TSK’nın göz bebeği dünyaya tanıtıldı!
TSK’nın göz bebeği dünyaya tanıtıldı!
GİRİŞ 23.04.2015 19:03 GÜNCELLEME 23.04.2015 19:26
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntüleri elde edecek olan Göktürk-1 uydusu 2016’nın ilk yarısında fırlatılacak.

Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan uğurlama töreniyle ilk kez dünya basınına gösterilen Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu, 7 Mayıs’ta Ankara’ya gelecek.

Şirketlere teşekkür etti

Uğurlama töreninde konuşan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Uzay Daire Başkanı Celal Sami Tüfekçi, Göktürk-1 uydusuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde gelişeceğini söyledi. Uydunun teslimatının Mayıs ayında gerçekleşeceğini bildiren Tüfekçi, projeye katılan şirketlere teşekkür etti.

Karasuyu ve hava sahası kısıtlaması yok

Törene, Göktürk-1 Proje Müdürü Erdal Kisli, SSM Uzmanı Onur Fil, Danışmanlar Mehmet Fatih Engin, Emre Benlier ve firma yetkilileri katıldı. Tören sonrasında yapımı tamamlanan Göktürk-1 uydusu incelendi. Proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyacağı yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntülerinin karasuyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın elde edilmesini, işlenmesini, depolanmasını ve değerlendirilmesini sağlayacak bir Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve Türkiye'de üretilecek tüm uydulara hizmet edecek Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) tedarik edilmesi amaçlanıyor.

Günde 278 fotoğraf gönderecek

Ankara'ya 7 Mayıs'ta gönderilecek Göktürk-1 Uydusu'nun, 2016 yılı ilk yarısında Fransız Guyanası'nın Kourou kentinden fırlatılması planlanıyor. Göktürk-1 Uydu Sistemi ayrıca orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi alanlarda da görüntü ihtiyacını karşılayacak. Göktürk-1 görevi boyunca günde ortalama 278 fotoğraf gönderecek.

YORUMLAR 32
  • Misafiriz 8 yıl önce Şikayet Et
    Biri fransa füzel yapmış diyor biriside neden övünüyoruz fransa yapmış diyor. Çok acınası arkadaş apple da çinde üretiliyo birçok ürün gibi ama sende bende kullanıyoruz amerikalı adam övünüyo. En iyi yapana yaptırırız parasını beriri kullanırız kafan basmıyo.
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Uydu neden Türkiye'de değilde Fransa'da yapılıyor ben bunu anlayabilmiş değilim. Türkiye'de bunu yapacak kimse yok mu? Niye gururlanıyoruz onu da anlayamadım. Fransa'da yapılıyorsa o zaman Türk işi değil Fransız işi oluyor öyle değil mi?
    Cevapla
  • özür yetmez,onurlu istifa 8 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde memleketin uydu fırlatmasına üzülüp alay eden hainler yanında fransa gibi düşmanca davranış beklenmesi doğal ülkenin görüntüleri görme ihtimali küçük bir teferruat.Ama hainler daha çok üzülerek bundan sonraki uydularda yerliler oranları kademeli olarak artacak.Uydunun ismi de Yavuz Sultân Selim olsun dilerim.Ruhu şad olsun ama onun gibiler işini biraz daha büyük çapta yapsaydı şimdi bu hainlerle daha az muhatap olacaktık.
    Cevapla
  • Niye Fransada? 8 yıl önce Şikayet Et
    şunları Türkiye'ye getirsek bizim şehirlerimizden gökyüzüne uçsalar keşke...
    Cevapla
  • ozhaserdal!!!! 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamamlandı diyor 2016 da fırlatılacak diyor peki o zamana kadar teknolojisi eskimeyecekmi
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sorumu şimdi bu kardeşim. akşam yatmadan yapıp sabaha hazır olacak bir şey mi bu. mesela yapılan 3. köprü bitince gereksiz olacak, acaba 3. hava Alanına 3 sene sonra Uçaklar inebilecek mi? o zaman şimdi AR-GE si yapılan herşey şimdiden demode yani? tabi sana göre heykel yapılsa daha iyiydi. eleştireceksin bari doğru dürüst eleştir. ülke 4g yi unuttu 5g ye taktı Kafayı sen hala ne derttesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!