Apple Watch ne kadar? Türkiye'de ne zaman çıkacak

Çin'de resmi satışına bugün başlanan akıllı saat Apple Watch ürünlerini satın almak ve görmek isteyenler Apple mağazalarına geldi.

Apple Watch ne kadar? Türkiye'de ne zaman çıkacak
Apple Watch ne kadar? Türkiye'de ne zaman çıkacak
GİRİŞ 26.04.2015 09:37 GÜNCELLEME 26.04.2015 09:36

Ön sipariş veren müşteriler yeni Apple ürünlerini mağazadan teslim alırken, ön sipariş vermeyenler görmekle yetindi. Diğer yandan mağaza yetkilileri, Apple Watch satın almak müşterilere internet üzerinden ön sipariş vermeleri gerektiğini ve mağazada satışa hazır Apple Watch ürünü olmadığını belirtti.

Apple Watch'un ön siparişleri, 10 Nisan'dan itibaren ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Hong Kong ve Çin'de alınmaya başlanmıştı. Bugün de bu ülkelerde Apple Watch ürünleri resmen satışa sunuldu.

Yeni ürün akıllı saatler, "Apple Watch", "Apple Watch Sport" ve "Apple Watch Edition" olarak üç farklı kategoriden oluşuyor. Çin'de en ucuz Apple Watch'ın fiyatı 2 bin 588 yuandan (yaklaşık 417 ABD doları) başlarken, en pahalı modeller arasında olan 18 ayar altın akıllı saat, 88 bin 800 yuanlık fiyatıyla (yaklaşık 14 bin 342 ABD doları) dikkati çekti.

Apple, Samsung ve Lenovo'nun ardından Çin mobil telefon pazarında en çok satılan üçüncü marka konumunda.

APPLE WATCH İLE KASADA ÖDEME DE YAPABİLİYORSUNUZ

Apple'ın online ödeme sistemi Apple Pay de Apple Watch'u destekliyor ve ödeme yaparken saatinizi kullanabiliyorsunuz.

INSTAGRAM'A GİRİP SAATİNİZLE FOTOĞRAFLARI BEĞENEBİLİYORSUNUZ

Instagram'ı dahi saatiniz üzerinden takip edebilirsiniz. Örneğin Instagram üzerindeki akışı görüp fotoğrafları da beğenebilirsiniz. Bunun için telefona ihtiyacınız yok!

Apple Watch telefonunuzla iletişim kurmak için Bluetooh haricinde Wi-Fi ağını da kullanıyor. Bu sayede evin içindeyken Bluetooth mesafesi sorun olmaktan çıkıyor.

App Store'dan indirilebilen Apple Watch uygulaması ile saat ve telefon birbirine entegre oluyor.

TEK ŞARJ 18 SAAT PİL ÖMRÜ

Tek şarjda pil süresi 18 saati bulan Apple Watch’u mıknatıslı şarj aparatıyla şarj etmek oldukça basit... Bunun dışında Apple Watch Sport'un yapımında kullanılan alüminyum diğer alaşımlara göre yüzde 60 daha dayanıklı ve daha hafif...

Sahibinden.com açıklamasına göre, Apple’ın mart ayında lansmanını yaptığı yeni ürünü "Apple Watch", sahibinden.com'da 575 ve 649 dolar arasında değişen ön sipariş fiyatıyla satışa sunuldu.

BİLDİRİMLER HEMEN SAAT EKRANINA GELİYOR

Ayrıca iPhone’a gelen bildirimler otomatik olarak Apple Watch üzerinde de görüntülenebiliyor. Örneğin gelen bir SMS veya çağrı bildirimini anında saatiniz üzerinden görebiliyorsunuz.

Saat, iletişim, fitness ve sağlık özelliklerine ek olarak WatchKit sayesinde Apple Watch, yeni uygulamalara da açık hale geliyor. Siri Watch üzerinden konuşarak aktif hale geliyor. “Hey Siri” komutu ile farklı görevleri yerine getirebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi