Siri Türkçe nasıl kullanılır? İphone Apple Siri

Türkçe Siri nasıl kullanılır, Siri nedir? Türkçe SİRİ nedir İphone’da nasıl indirilir ve kullanılır?

Siri Türkçe nasıl kullanılır?  İphone Apple Siri
Siri Türkçe nasıl kullanılır? İphone Apple Siri
GİRİŞ 04.05.2015 09:34 GÜNCELLEME 04.05.2015 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple'ın sanal asistan uygulaması olan ve IOS işletim sistemine sahip cihazlarında kullanılabilen Siri isimli uygulama sizin sorularınıza yanıt veriyor ve telefonunuzun çeşitli uygulamalarını sesli komut ile kullanabilmenize imkan veriyor. Peki Türkçe Siri nasıl kullanılır, işte size pratik bir kılavuz... 

Son sürümü ile son derece kapsamlı bir hale gelen Siri ile telefonunuzun alarmını kurabilir, arama yapmasını sağlayabilir, internetten dilediğiniz bilgiye ulaşabilir, mesaj gönderebilirsiniz. Günlük hayatta ise dilerseniz “ İstanbul ’da hava nasıl?” gibi sorular sorarak da kullanabileceğiniz Siri, sorduğunuz soruyu anlamadığında ise size konu ile ilgili sorular sorarak anlamadığını dile getiriyor.

Siri’nin Türkçe versiyonunu da piyasaya sürecek olan Apple’ın bu sanal asistanını aktif hale getirmek için iPhone ya da iPad’inizin ayarlar menüsünden genel sekmesine dokunun ve bu ekrandan Siri seçeneğine dokunun ve aktif hale getirin.
Siri’yi aktif hale getirdikten sonra ise Ana Ekran (Home) tuşuna basılı tutup gelen 2 sinyal sesinin ardından dilediğiniz soruyu Siri’ye yöneltebilirsiniz.

Siri’nin sesinin cinsiyetini değiştirmek için de yine Ayarlar menüsünden Genel seçeneğine dokunun ve Siri sekmesine giderek Dil seçeneklerinden Ses Cinsiyeti sekmesinden Erkek ya da Kadın sesleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Hey Siri Özelliği Nedir?

“Hey Siri” özelliği Siri’yi sesli komut ile, Ana Ekran tuşuna basmadan kullanmanızı sağlayan bir özelliktir. Bu özellik aktif ike Hey Siri diye cihazınıza seslenmeniz Siri’yi aktif hale getirecek ve sorularınıza cevap vermeye başlayacaktır.
Sadece cihazınız şarja takılı iken çalışan Hey Siri özelliğini aktif hale getirmek için Ayarlar menüsünden Genel seçeneğine dokunun ve Siri sekmesinen Hey Siri özelliğine izin verin.

Siri Hangi Cihazlarda Kullanılır?
     

iPad 3. nesil ya da daha yeni bir sürüm
    iPad mini
     iPhone 4s ya da daha yeni bir sürüm
     iPod touch (5. nesil) cihazlara sahip olmanız gerekmektedir.

Siri’yi Türkçe kullanmak için ise cihazınızın işletim sistemini IOS 8.3’e yükseltmeniz gerekiyor.

Beyaz Show'da Türkçe Siri Dizilere Monte Edildi


Beyaz Show'da dün akşam ki yayınlanan bölümünde Türkçe Siri'nin dizilere monte edildiği görüntüler izleyenleri kahkahalara boğdu. Türkiye'de popüler hale gelen iPhone'nin bir uygulaması olan Siri, Beyaz Show’da Türk dizlerine uyarlanınca izleyenleri kendinden geçirdi. 

 Beyaz Show’a dün gece Türkiye’de çok popüler hale gelen telefon asistanı Siri’yi seslendiren Yelda Uğurlu katıldı. Ünlü sanatçıların konuk olduğu gecede Beyaz yine yaptı yapacağını.  Siri’nin sesini Türk dizilerindeki sahnelere montajlayan Beyaz izleyenleri gülme krizine soktu. İşte Beyaz'ın hazırlattığı o skeç ve gecede yaşananlar...

Türkçe’ye çevrildikten sonra bir hayli popüler bir uygulama olan Siri için Beyaz da bir sürpriz yaparak Siri’yi seslendiren Yelda Uğurlu ile birlikte bir skeç hazırladı. 

Siri Türkçe’ye çevrildikten sonra kendisine ilginç soruların sorulmasıyla vecapslerle sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Dün akşam ekranlara gelen Beyaz Show'da, son dönemde özellikle Türkler için de popüler hale gelen Siri ile ilgili güldüren bir skeç hazırlandı.
 

SİRİ DİZİ KARAKTERLERİNDE

Türkçe'ye çevrildikten sonra hakkında onlarca caps yapılan ve çeşitli sorularla işkence edilen Siri, bu kez dizi karakterlerinde can buldu. Programda dizilere monte edilen Türkçe Siri'nin robot sesiyle söylediği sözler izleyenleri güldürdü.

YORUMLAR 2
  • Futdvo6mm 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel işte
    Cevapla
  • zülal asya 4 yıl önce Şikayet Et
    Siri indircem ama nasıl
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas üyeleri Katar'dan ayrılıyor mu? Erdoğan'dan son dakika açıklamalar!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde