Ölen oğlu için bilgisayar oyunu yaptı

ABD'de yaşayan bilgisayar oyunu tasarımcısı Ryan Green, 5 yaşındayken kanserden yaşamını yitiren oğlunun anısına bilgisayar oyunu tasarladı.

Ölen oğlu için bilgisayar oyunu yaptı
Ölen oğlu için bilgisayar oyunu yaptı
GİRİŞ 28.04.2015 11:09 GÜNCELLEME 28.04.2015 12:10

ABD'nin Colorado Eyaleti'nin Loveland kentinde yaşayan bilgisayar oyunu tasarımcısı Ryan Green, 2010'da 1 yaşındaki oğlu Joel'in beyin kanserine yakalandığını öğrendi. Dört çocuğu daha bulunan Green, Joel'i beş yaşındayken, Mart 2014'te kaybetti.

Oğlunu unutmaktan korkan baba, Joel'in ölümünün ardından "O Ejderha, Kanser" (That Dragon, Cancer) adlı bilgisayar oyununu tasarladı. Ryan Green ve eşi Anne, internet üzerinden kamuoyuna, şiirler ve duygusal unsurlar içeren oyuna, "Ölmek üzere bir çocukla yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlatmak için" dahil olma çağrısı yaptı.

"DİĞER ANNE BABALARA İLHAM KAYNAĞI OLACAĞINA UMUT EDİYORUZ"

Oyun, Joel'in bir parktaki gölette ördeklere ekmek atarkenki görüntüleriyle başlıyor ve arka planda sağlık durumu anlatılıyor. 

Oyunu oynayanlar hastane yatağındaki Joel'in yüzüne dokunabiliyor ve saçını okşayabiliyor.

Oyun ayrıca "Thank You for Playing" (Oynadığınız için teşekkürler) adlı belgesele de konu oldu. Belgeselin prömiyeri New York'un Tribeca Film Festivali'nde, 17 Nisan'da düzenlendi. Baba Ryan Green, "Biz oğlumuzu kaybettik ama oyunun evlatlarını kaybeden diğer anne-babalara acılarıyla başa çıkmaları için ilham kaynağı olacağını umut ediyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi