Dünyayı en çok nereden takip ediyoruz?

Pew Araştırma hazırladığı raporda kullanıcıların politikacılar ve hükümetler hakkındaki bilgileri Facebook'tan öğrendiklerini bildiriyor

Dünyayı en çok nereden takip ediyoruz?
Dünyayı en çok nereden takip ediyoruz?
GİRİŞ 04.05.2015 12:55 GÜNCELLEME 04.05.2015 12:55

Medyanın durumuyla ilgili yeni yayınlanan rapor dünyayı nasıl ve nereden takip ettiğimizi basit terimlerle ifade ediyor: Mobil ve sosyal medya.

NBC, Yahoo, Aljazeera, AA ve diğer önde gelen haber kaynaklarının ziyaretçilerinin haberleri masaüstü bilgisayarlar değil mobil cihazlar üzerinden takip etmeleri günümdeki baskın haber alma alışkanlığı olarak kendini gösteriyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin Gazetecilik Projesi kapsamında yayınladığı “Haber Medyasının Durumu 2015″ adını taşıyan rapora göre web kullanıcılarının yarıya yakını politikacılar ve hükümetler hakkındaki bilgileri Facebook’tan öğrenirlerken diğer yarısı ise yerel televizyonlar ile internet haber portallarından takip ediyorlar.

Pew Araştırma Merkezi’nin Gazetecilik Araştırmaları Direktörü Amy Mitchell konuyla ilgili olarak bir haberlerin insanların habere eriştiği kanallara göre farklılaşabildiğini söyledi.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!