"10. Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim" proje yarışması

Kayseri Bölge Yarışması'ında 7 ilden 50 proje yarıştı

"10. Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim" proje yarışması
"10. Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim" proje yarışması
GİRİŞ 06.05.2015 16:27 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:27

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen 10. Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Kayseri bölge finalistleri belli oldu.

Bölge yarışması kapsamında Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yıllarca büyüklerin gençlere "icat çıkarma" diye uyarılarda bulunduğunu belirterek, ancak günümüzde icat çıkarmanın, yeni birşeyler üretip geliştirmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ülkelerin gelişimi, ekonomik olarak daha ileriye gidebilmesi ve refah toplum seviyelerine ulaşabilmesi için katma değeri yüksek projelere ihtiyaç olduğunu ve bundan dolayıda bu tür proje yarışmalarını önemsediklerini kaydeden Yılmaz, "Buradaki bölge finalinde dereceye giren projelerimiz Ankara'da Türkiye birinciliği için yarışacak. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Gelecek hayatlarında inşallah daha güzel, ülkeye daha faydalı çalışmalara imza atacaklardır. Dereceye giremeyen öğrencilerimiz de üzülmesin, daha çok çalışıp bundan sonraki yıllarda yapacakları projelerle dereceye girebileceklerini unutmasınlar" diye konuştu.

Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi'nde 7 ilden 50 projenin iki gün boyunca sergilendiği yarışmada, projeler jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Fen bilimleri alanında "Farklı Renkteki Led Işıklarının Bakla Zınnı Zararlısı İle Ekolojik Mücadele" çalışmasıyla Kayseri'den Mehmet Sezer İnan birinci, "Işık Hızında İletişim" çalışmasıyla Nevşehir'den Ebubekir Gönenç ikinci, "Gülhatmi Bitkisinden Doğal Yapıştırıcı Elde Edilmesi" çalışmasıyla Yozgat'tan Ezgi Çakıroğlu üçüncü seçildi.

Matematik alanında ise "Altıgensel şifreleme" çalışmasıyla Nevşehir'den Gülsün Çelik birinciliğe, "Deybin Açılımı" çalışmasıyla Kayseri'den Melih Şahin ikinciliğe, "Çember Hesap Makinesi" çalışmasıyla da Nevşehir'den Umut Erdoğdu üçüncülüğe layık bulundu. Dereceye giren öğrenciler, Türkiye birinciliği için yarışacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço