Çocuklar teknolojide yetişkinlere fark atıyor!

YouTube, Netflix ve Spotify ile büyüyen çocuklar akıllı telefon ya da tablet kullanmayı konuşmaya başlamadan önce öğreniyorlar.

Çocuklar teknolojide yetişkinlere fark atıyor!
Çocuklar teknolojide yetişkinlere fark atıyor!
GİRİŞ 08.05.2015 11:40 GÜNCELLEME 08.05.2015 11:40

Steve Jobs kimdi diye sorsanız bilmeyebilirler ya da ayakkabılarının bağlarını bağlayamayabilirler ancak 6 yaşındaki çocuklar dijital teknolojiyi 45 yaşındaki yetişkinlerden daha çok anlıyorlar.

İletişim araştırmakarı yapan Ofcom’un İngiliz tüketiciler üzerinde yaptığı incelemede 2000 yılında geniş bant internetin kullanıma girmesiyle birlikte dijital yerliler diyebileceğimiz bir jenerasyonun ortaya çıktığı iafade ediliyor.

Yeni milenyumda doğan bu kuşak karanlık çağ olarak adlandırılan çevirmeli interneti hiç görmediler. Aralarından en küçükleri dahi konuşmaya başlamadan önce akıllı telefon ve tablet bilgisayar kullanmayı öğrendiler.

Ofcom’un medya araştırmaları başkanı Jane Rumble “bu genç insanlar iletişimi şekillendiriyor. Dijital çağda büyümelerinin bir sonucu olarak temel özellikleri eski nesillerden tamamen faklı bir iletişim alışkanlığı geliştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Ofcom’un araştırmasındaki dijital modül kapsamında 800 çocuk ve 2000 yetişkin üzerinde testler yapıldı. Testlere katılan deneklerin zeka yönelimleri, farkındalıkları, mobil cihazlar hakkındaki bilinçleri,  süper hızlı internet deneyimleri, 4G mobil ağlar ve mobil uygulamalar hakkındaki bilgileri göz önünde bulunduruldu.

6 yaş civarı çocukların dijital modül puanı 98 iken, 45-49 yaş arası yetişkinlerin ise ortalama puanları 96 da kaldı.  14 15 yaş aralığı ise her iki grubu da geride bırakarak 113 puanla dijital teknoloji kabiliyetleri bakımından üstünlük sağladılar.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Para kuleleri skandalında komik savunma!