Elazığ Bilim Merkezi açıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu: - "İnşallah 2019 yılında artık Türkiye'de yapılmış olan 32 kişilik bir bölgesel uçağımız olacak"

Elazığ Bilim Merkezi açıldı
Elazığ Bilim Merkezi açıldı
GİRİŞ 27.05.2015 21:26 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:26

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, hükümet olarak bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, "İnşallah 2019 yılında artık Türkiye'de yapılmış olan 32 kişilik bir bölgesel uçağımız olacak" dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle 6 bin 100 metrekare alan üzerinde yapımı tamamlanan "Elazığ Bilim Merkezi", törenle hizmete girdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, törende yaptığı konuşmada, "İnşallah 2019 yılında artık Türkiye'de yapılmış olan 32 kişilik bir bölgesel uçağımız olacak. Türkiye'nin 2023 yılında gayrisafi milli hasılasının yüzde 3'ü bilim ve araştırmaya ayrılacak. Yani 2023 yılında Türkiye, 60 milyar dolar araştırma ve geliştirmeye kaynak ayıracak. Bugün 8 milyar dolar harcıyoruz. 10 yıl önce 1 milyar dolar harcıyorduk" diye konuştu.

"Şuanda, harcıyacak kadar kapasitemiz, araştırma yapacak insanımız, yeteri kadar projemiz olsa devlet olarak daha fazla para ayıracak mali imkanımız var" diyen Kavranoğlu, şöyle devam etti:

"Ama bizim bilim dünyamız öyle bir günde gelişmiyor. İşte onun için böyle bilim merkezleri, yavrularımızın yetişmesi ve yeni bilim adamlarımızın ortaya çıkması lazım. Dünyada kalkınmanın, gelişmenin, süper güç olmanın altında yatan esas etken bilimdir, yetişmiş ve eğitilmiş insandır. Bu bilim merkezlerinin açılması, bizim bakanlığımızın önemli faaliyetlerinden birisidir. Bunu TÜBİTAK üzerinden yürütüyoruz."

Yeni Türkiye'nin ekonomisinin esas dinamosunun bilim, üniversite, AR-Ge ve inovasyon olduğunu vurgulayan Kavranoğlu, "Bu bilim merkezlerini açarak yavrularımızın çok küçük yaştayken bilime heves etmelerini, bilim adamı olmaya özenmelerini ve merak etmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise Elazığ Bilim Merkezinin bölgede ilk ve tek olduğunu belirterek, "TÜBİTAK'ın büyükşehirler dışında destek verdiği ilk şehirin Elazığ olması gurur vericidir. Açılışını yapacağımız bilim merkezine sadece Elazığ'dan değil, bölgemizin diğer illerinden de çokça ziyaretçi gelecek ve burası 7'den 70'e tüm halkımıza hizmet veren bir çekim merkezi, cazibe merkezi olacaktır İnşallah" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü