Keşan'da öğrencilerin hazırladığı bilim fuarı açıldı

Keşan ilçesinde, Bademlik Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı bilim fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Keşan'da öğrencilerin hazırladığı bilim fuarı açıldı
Keşan'da öğrencilerin hazırladığı bilim fuarı açıldı
GİRİŞ 29.05.2015 13:05 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:05

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, okulda düzenlenen tören öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'de bilimin gelişmesi için çeşitli atılımlar yapıldığını söyledi.

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erarslan, şunları kaydetti:

"Biz bu fuarları, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi amacıyla düzenliyoruz. Bu fuar ile öğrenciler üzerindeki yarışma baskısından çıkarak bilimin eğlenceli taraflarını öğrencilere göstermek istiyoruz. Bilim fuarları farkındalık oluşturacak çalışmalara örnektir. Bu proje ile öğrencilerimizin okullarına karşı aidiyet duyguları da pekişmektedir."

Okul Müdürü Nejdet Seyhan da öğrencilerin kendi ilgi alanlarını kapsayan konular üzerinde araştırma yaparak 25 proje hazırladığını söyledi.

Temel amacın gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunması olduğunu belirten Seyhan, "Bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini, öğrenciler tarafından uygulayarak, yaparak, yaşayarak ve de eğlenerek öğrenmelerini sağladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Erarslan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı fuarı gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler