Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Arslan:

"Üniversite, laboratuvar ortamından çıkıp sanayiyle birlikte eğitim öğretim yapabilmek için kalkışma içinde olmalıdır"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Arslan:
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Arslan:
GİRİŞ 29.05.2015 17:02 GÜNCELLEME 29.05.2015 17:02

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, "Üniversite, laboratuvar ortamından çıkıp sanayiyle birlikte eğitim öğretim yapabilmek için kalkışma içinde olmalıdır" dedi.

Arslan, bir otelde düzenlenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği 4. Çalışma Grubu Toplantısı'nda, bu tür organizasyonların önemli olduğunu kaydetti.

Böyle toplantıların devam edeceğini vurgulayan Arslan, "Bugüne kadar ki birçok toplantıda iller arasındaki ilişkileri gerçekleştirmede engelleri nasıl kaldırabiliriz, paydaşlar birbirlerini nasıl anlayabilirler, anlaşma noktalarında ki sıkıntılar nelerdir konularını konuştuk, konuşmakla da kalmadık o konuşmalar metne döküldü" değerlendirmesinde bulundu.

"Kalkınmaya ulaşırken bir kalkışma içerisinde olmalıyız" diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Üniversite, laboratuvar ortamından çıkıp sanayiyle birlikte eğitim öğretim yapabilmek için kalkışma içinde olmalıdır. Sonrasında hazırlanan dokümanlar hem üniversite, hem de sanayinin ihtiyaçlarına göre düzenlenmeli. Buradaki toplantının olmasını sağlayan mevzuat da böyle bir mevzuat. Dolayısıyla Türkiye şu anda topyekun kalkışma içerisinde diyebiliriz."

Vali Vahdettin Özcan da Çankırı'nın kabuğunu kırdığını kaydederek, "Başımızın tacı sanayiciler ve iş adamlarıdır. Haziran 2013'te Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı gerçekleştirmiştik. Bugün bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan da mutluyum. Toplantı sonunda umarım önemli sonuçlar çıkar. Japon iş adamları çok önemli bir yatırım yaptılar. Bu yatırımların devamı gelecektir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, katılımcılara toplantı hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından müsteşar Arslan'a, tuz lambası ve tablo hediye edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi