Hindistan'da Müslümanlara özel akıllı telefon

130 milyon Müslüman nüfusa sahip olan Hindistan'da Müslümanların hayatlarını kolaylaştıracak özelliklere sahip bir akıllı telefon bulunuyor.

Hindistan'da Müslümanlara özel akıllı telefon
Hindistan'da Müslümanlara özel akıllı telefon
GİRİŞ 03.06.2015 12:36 GÜNCELLEME 03.06.2015 12:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hindistan’da bir şirket ‘Islamic smart phone’ olarak tabir edilen bir akıllı telefon geliştirdi.

Kur’an-ı Kerim’in tamamını içeren telefon kıble pusulasının yanında kişilerin gelirlerine göre vermeleri gereken zekat miktarını hesaplayan özel bir uygulamaya da sahip.

Dünyanın en hızlı büyüyen mobil telefon pazarına sahip olan Hindistan’da dar gelir grubu da dahil olmak üzere 850 milyondan fazla mobil telefon kullanıcısı bulunuyor.

İslami akıllı telefonun mucidine göre Müslümanlar Hindistan’da hızla büyüyen akıllı telefon piyasasında yeterince temsil edilmiyorlar. Ancak bu tür teknoloji girişimlerinin Müslümların dijital dünyanın merkezine taşıyacağı düşünülüyor.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR 4
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarat müslümanlardan bilgi toplar. Hiç tavsiye etmem.
    Cevapla
  • Türk Men 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı tlfnum olmadığı için bilmiyorum, ezan saatinden itibaren namaz bitene kadar zil sesini sessiz konuma alabilen program var mı? Camilerde namazdayken istenmeyen seslerin kesilmesi güzel ve AKILLI ca olur.
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz. Şuan ki akıllı telefonlara o denen uygulamaları hatta daha fazlasını 2 dk. da yükleyebiliyorsun zaten. Kıble gösteren seccade ve namaz suresi okuyan seccade kadar gereksiz bir icad. O dediğim seccadeleride uçuk fiyatlara satıyorlar ama ederleri en fazla 10-15 lira, bir seccade getirin birde telefonunuz varsa ben içine atayım ses dosyalarını alın size aynı ürün.
    Cevapla
  • fetih1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde olsa bazı modern oldugunu düşünen geri zihniyettekiler laiklik elden gidiyor diye naralar atarlardı. Şu güzelim ülkemiz laiklik kavramını tam anlamış değil...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız