Saç telinden ince ampülle tanışın!

Dünyanın en düşük enerjili ve en ince elektrik ampulünü üretildi. Buluşun gelecekte de bir çok alanda kullanılacağı söyleniyor.

Saç telinden ince ampülle tanışın!
Saç telinden ince ampülle tanışın!
GİRİŞ 25.06.2015 11:55 GÜNCELLEME 25.06.2015 11:55

Bir araştırma ekibi, bir parça grafen üzerinden elektrik akımı geçirerek dünyanın en düşük enerjili ve en ince ampulünü üretmeyi başardılar.

Bu nano ışık kaynağının arkasındaki ekip, Kolombiya, Seoul National University veKorea Research Institute of Standards and Science araştırmacılarından oluşuyor.

Bu düşük enerjili teknolojinin en büyük avantajlarından biri ise, gelecekte ışıkları açık tutmamızın etkili bir yolu olabilir. Öyle ki, ekibin Nature Nanotechnology’de söylediğine göre, bu grafen parçası, insan saçından daha inceydi ve aşırı sıcaklıklara ısıtıldığında, çıplak gözle görülebilen bir ışık yaratabiliyor. Tabii ki bu gelişim sadece bir ilk adım ancak ulaşabileceği noktalar oldukça ilginç olabilir.

Grafen’in gelecekteki günlük hayatımızda kullanımı, neredeyse sınırsız olasılıklara sahip. Buluşun arkasındaki ekip, bu deneyin çok güçlü ve esnek optik sürücüler ve bilgisayar yongaları geliştirmek için kullanılabileceğini söylemektedir.

Grafen, çelikten 200 kat daha güçlü ve esnek giyilebilir cihazların gelişimini de hızlandırabilir. Ayrıca lityum bataryaların ömürlerinin 10 katına ulaşması ihtimali de bulunmaktadır.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak