Tam ticari SMS bitti derken...

Kanunun yürürlüğe girmesi ile ileti gönderemeyen firmalarının tüketicileri cep telefonundan arayıp rahatsız ediyor.

Tam ticari SMS bitti derken...
Tam ticari SMS bitti derken...
GİRİŞ 02.07.2015 15:09 GÜNCELLEME 02.07.2015 15:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, elektronik ticarette yeni dönemi başlatan kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ileti gönderemeyen bazı firmalarının tüketicileri cep telefonundan arayıp rahatsız ettiğini belirterek "Firmaların Reklam amaçlı tüketicileri aradığı GSM hatlarının veya kodlarının, diğer hatlardan ayırt edici özelliğe sahip olması gerektiğini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kuruluna (BTK) ilettik" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesiyle firmaların tüketicilerden onay almadan ticari amaçlı ileti gönderemediğini, bu sayede önemli bir sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Tüketicilerin karşılaştığı önemli sorunlardan birinin de ticari firmaların kamuoyunca bilinen GSM operatörlerine ait numaralardan arayarak reklamlarını yapması olduğunu vurgulayan Küçük, "Ticari iletiden kurtulan tüketici reklam için aranmaktan dertli. Bir firma gidiyor, kamuoyunda herkesçe bilinen GSM operatörlerinden hat alıyor. Örneğin bir toplantı sırasında size bu hatlardan ısrarla çağrı geldiğini görüyorsunuz. Önemli veya acil olabileceğini düşünerek telefonu cevaplıyorsunuz. Böylece firma temsilcisinin reklam amaçlı sizi aradığını anlıyorsunuz ve doğal olarak sinirleniyorsunuz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hak aşığı 8 yıl önce Şikayet Et
    sms gönderme nerde bitti, günde elli tane mesaj geliyor biz ayrı bir cumhuriyettemi yaşıyoruz acaba.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sapıkların ahlaksızların sunu gelmez her gün minimum 3 SMS veya Çağrı geliyor birde pişkin bir şekilde istemiyorsanız hayır yaz felan felana gönder dedim ya ahlaksızların sonu gelmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde