Eiji Tsuburaya kimdir? Google Doodle

Google ünlü Japon bilim-kurgu filmlerinin yönetmeni Eiji Tsuburaya'yı unutmadı. Google Eiji Tsuburaya'yı Doodle yaptı.

Eiji Tsuburaya kimdir? Google Doodle
Eiji Tsuburaya kimdir? Google Doodle
GİRİŞ 07.07.2015 17:23 GÜNCELLEME 07.07.2015 17:24

Google'dan efsane doodle-Eiji Tsuburaya kimdir? Google 144. doğum günü sebebiyle Eiji Tsuburaya'yı Doodle yaptı.Sayfaya giren milyonlarca kullanıcı bu doodle karşısında şaşkınlık yaşadı.Peki Google'ın doodle yaptığı Eiji Tsuburaya kimdir? İşte hayatı...

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Arama motoru Google, bugün Godzilla ile tanınan japon bilim kurgu filmlerinin yönetmeni Eiji Tsuburaya için özel hareketli bir Doodle hazırladı. Önemli kişilere Doodle hazırlayan Google 10 tane oyunu art arda oynatıyor.

Özel günlerde anasayfasında Doodle yayınlayan popüler arama motoru Google, anasayfasına girenleri olağanüstü bir Doodle karşıladı.

Yayınlanan 10 bölümlük Doodle ile her bölümde bir film sahnesi yaratıyorsunuz. İlk önce nasıl yapılacağı size gösteriliyor ve daha sonra siz gösterilen yöntemle bir film sahnesi çekiyorsunuz. Peki Arama Motoru Google ’ın böyle bir Doodle hazırlamasının sebebi nedir? Google bu oyundan çok Eiji Tsuburaya’nın filmlerde yaptığı özel efektlerin nasıl oluşturduğunu basit bir mantıkla anlatmaya çalışmış.

GOOGLE EİJİ TSUBURAYA'NIN 144. DOĞUM GÜNÜNÜ UNUTMADI

Japonların bir numaraları film yönetmeni olan Eiji Tsuburaya, Godzilla ile ilk eserini vermişti. Sonrasında ise Godzilla dünya çapında bir film haline geldi. Ayrıca Tsuburaya, He-Man gibi filmlerin de özel efekt yönetmenliğini üstlenmişti.

Bu oyunlu Doodle’a konu olan şöhretli Japon bir yönetmen. Godzilla gibi şöhretli filmlerin yönetmenliğini yapan Eiji Tsuburaya’nın 144. Doğum günü değişik bir Doodle ile kutlandı. 7 Temmuz 1901 tarihinde doğan yönetmen, 25 Ocak 1979 senesinde vefat etmiştir. Özellikle bilim kurgu filmleri ile ön plana çıkmayı başararak yönetmenin en bilinen filmi Godzilla'dır. Ayrıca He-Man gibi filmlerin de özel efekt yönetmenliğini üstlenmiştir.

Godzilla'nın en son versiyonu 16 Mayıs 2014'de gösterime girdi. Yönetmen sandalyesinde Gareth Edwards'ın oturduğu filmin IMDB puanı 6,5. He-Man 1987 yılında sinemaya aktarılmış ve başrollerde Dolph Lundgren, Frank Langella, Meg Foster gibi isimler oynamıştı.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar