Kendi kendini anında imha eden işlemci!

Sistem dışarıdan bakınca 'neden bizim aklımıza gelmedi?' dedirtecek kadar basit görünüyor ama tabii iç yüzünde bazı prosedürler var.

GİRİŞ 15.09.2015 17:33 GÜNCELLEME 15.09.2015 17:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önce film ardından da dizi olarak yıllarca televizyonlarda yayınlanan ‘Görevimiz Tehlike’ serisini muhtemelen aramızda duymayan yoktur. Hani o efsane ‘bu teyp kendisini 10 saniye içinde yok edecektir’ repliği ile ünlü olan film…

İşte şimdi de benzer bir gelişme, içerisinde ‘çok gizli’ bilgilerin depolandığı işlemcilere uyarlanmış durumda. Malum flaş diskimizi kaybetsek muhtemelen en fazla fotoğraflarımızı yitirmiş oluruz (ki muhtemelen yedekleri vardır zaten) ama eğer asla başkasının eline geçmemesi gereken bilgilerin depolandığı bir şey tehlike altındaysa anında sonuç alınabilecek bir yöntem gerekiyor.

‘Gelecek de bir gün gelecek’ tadında icatlar yapılan PARC firması, uzaktan komutun verilmesi ile birlikte kendi kendisini imha eden ve kullanılamaz hale getiren yeni bir işlemci geliştirdi.

Aşağıda da gördüğünüz gibi cam bir fanus içerisinde bütünleşik biçimde tasarlanan işlemcinin altında bir ateşleme düzeneği var. Kullanılan cam, bizim akıllı telefonlardan tanıdığımız çizilmeye vs. dayanıklı Gorilla Glass cam. Tabii ciddi bir modifikasyondan geçirilerek amaca uygun yani tetiklendiği anda tuzla buz olacak hale getirilmiş.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR 2
  • Yorumcunun biri 8 yıl önce Şikayet Et
    artık 1-2 senede bir işlemci yenileriz çünkü yanar....
    Cevapla
  • kabzacı 8 yıl önce Şikayet Et
    teröristler için yeni bir bomba tetikleyicisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı