Steam Black Friday indirimi saat kaçta, ne zaman

Online oyun satın alma sitesi Steam'de Black Friday (Kura Cuma) indirimleri başlıyor. Peki Steam Black Friday indirimi saat kaçta, ne zaman?

Steam Black Friday indirimi saat kaçta, ne zaman
Steam Black Friday indirimi saat kaçta, ne zaman
GİRİŞ 27.11.2015 10:56 GÜNCELLEME 27.11.2015 10:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki oyunseverler indirimli oyun almak için heyecanla bekliyor. Peki Steam'de Black Friday indirimi saat kaçta? Black Friday indirim günleri geldi çattı. Teknoloji ve oyun tutkunlarını heyecan sardı. Çünkü, Black Friday (kara cuma) indirimleri zamanında gerçek fiyatı yüksek olan çoğu teknolojik cihaz %60'lara varan indirimlerle satılıyor.

Black Friday'in Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulandığı bilinse de global sitelerde indirimler dünya bazında yansıyor. Amazon, eBay, AliExpress gibi ünlü online satış sitelerinin yanı sıra Black Friday çılgınlığını uygulayan firmalardan biri de Steam.

Steam Black Friday indirimi ne zaman saat kaçta?

Steam her yıl yapmış olduğu Black Friday indirimleri bu akşam (TSİ) Türkiye saati ile 20.00'da (25 Kasım 2015) başlatıyor. İndirimler 1 Aralık 2015 tarihinde saat 20.00'da bitecek. Bu süre içerisinde her gün farklı oyunların ekleneceği bilinirken indirimler de merakla bekleniyor. 

Steam hesabınızla giriş yaptıktan sonra kredi kartınızla indirimli ürünleri satın alabilirsiniz.  Ayrıca Steam haricinde EASports, Ubisoft gibi yapımcıların da bu indirimi gerçekleştirmesi bekleniyor. 

STEAM NEDİR?

Valve Corporation tarafından tasarlanan, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu ve iletişim platformudur. Türkçesi "buhar" anlamına gelir. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara direkt çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tablasındaki (system tray) ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.
Şubat 2015 tarihinden itibaren, 4.500'den fazla oyun mevcuttur ve 125 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

Black Friday

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe verilen isimdir. Bu tarihlerde mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar.

Hal böyle olunca insanların birbirini ezmesi, izdiham gibi durumlar yaşanabiliyor. Black Friday Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi bir tatil sayılmaz. Kanada ve İngıltere'de de Black Friday günü vardır ve Amazon gibi internet üzerinde iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. Yapılan istatistiklere göre on yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin karları sürekli artmıştır.

YORUMLAR 2
  • Müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Kara Cuma nedir ? Biz Müslümanız. Cumalarımız aydınlık,pazarlarımız karanlıktır.Milletimize yapılan , gençliğe yapılan bu zulümler ve akılalmaz oyunlar,bilinçaltı yöntemler artık müthiş derecede yoğunlaşmıştır.Allah a sığının,sadece Allahdan korkun.Elbet hepsi hezimet e uğrayacaktır.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    akıl dolusun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki