Nokia C1 görüntülendi

Nokia yeniden akıllı telefon üretecek mi? Bu soru uzun zamandır soruluyor.

Nokia C1 görüntülendi
Nokia C1 görüntülendi
GİRİŞ 28.11.2015 15:41 GÜNCELLEME 28.11.2015 15:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mobil cihaz bölümünü Microsoft'a sattıktan sonra uzun bir sessizlik dönemine giren Nokia'nın akıllı telefon pazarında yeniden var olma planları yaptığını biliyoruz. Hatta şirket bunun için Meizu, Foxconn gibi Çinli üreticilerle de görüşmelere başladı. Bununla ilgili yeni bir görsel gündemde.

Nokia C1 olarak daha önce ilk görselleri internete sızdırılan cihazın bu yeni görseli daha fazla detay içeriyor. Tasarım konusunda Meizu'nun dokunuşlarının açıkça hissedilirken cihazın henüz erken aşamada olduğu ve pek çok değişikliğe uğrayabileceği belirtiliyor. Telefonun üretim tarafı Foxconn'a ait olacak. 

Görselde dikkat çeken ise cihazda Android işletim sistemi üzerinde Z Launcher arayüz uygulamasının ve Windows arayüzünün çalışıyor olması. Bu da muhtemelen Windows 10 mobil ve Android olmak üzere iki versiyon halinde cihazın piyasada olacağına işaret ediyor. 

Nokia'nın Microsoft ile yaptığı anlaşma kapsamında 2016 sonuna kadar markasını akıllı telefonlarda kullanamıyor. Ayrıca Nokia'nın üretim, pazarlama ve perakende işlemlerine de girmemesi gerekiyor. Bu durumda firmanın önünde iki yol var.

Nokia ya 2016 yılı sonuna kadar bekleyecek ya da birinci sınıf bir üretici ile anlaşarak üretim, satış ve pazarlama konularını ona devredecek. Kendisi ise sadece tasarım ve teknolojide farklılaşma konularında rehberlik edecek. Böylece Nokia sözleşmeyi ihlal etmeden kıyısından dolaşmış olacak. Firma şimdilik net bir açıklama yapmıyor.  

YORUMLAR 5
  • Osman Bilgiç 8 yıl önce Şikayet Et
    Nokia bitmiştir.
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi olur hemen satislarda yukselir,samsungdan sonra nokia olur kesin
    Cevapla
  • Kapaks 8 yıl önce Şikayet Et
    Nokia lumia ile iyi bir çıkış yakalamıştı. Ayrıca Windows phone lar çoluk çocuk için olmasada iş dünyası için iyi bir seçenek olmuştu. Android çöplüğünden profesyonelliğe geçişte ios içi iyi bir alternatifti. Fakat microsoft aldıktan sonra üzerine hiçbir şey koymadan 500 TLye satılan telefona 900 lira istedi. Sonuç sıfır satış. Nokia alınır. Sağlam üretiyor telefonu ama biraz hızlı ve gündemi takip etmesi lazım
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Windows işletim sistemli telefonlar alıcıların ilgisini hiç bir zaman cezbetmedi ve Nokia ya zarardan başka bir şey getirmedi bu nedenle markanın değeride oldukça düştü, android ilk çıktığında Nokia güzel kameralı bir android telefon çıkarsa bugün samsung lg gibi firmalarla yarışıyor olacaktı, artık en iyi android i çıkarsada Nokia tercih edilmez...
    Cevapla
  • katılmayan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben katılmıyorum nokia nın diğer büyük şirketlere yetişebileceğini düşünüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar