Teknolojik ürünlerde kış seferberliği

İçleri ısıtan tekno cihazlar kış aylarının gözdesi oluyor. Böyle günlerde kışa, soğuğa ve suya dayanıklı olanlar daha çok tercih ediliyor.

Teknolojik ürünlerde kış seferberliği
Teknolojik ürünlerde kış seferberliği
GİRİŞ 04.01.2016 08:42 GÜNCELLEME 04.01.2016 08:43

Kar, kış bütün yurdu etkisi altına aldı. Bu havalarda teknolojik cihazların kullanımı da önem kazanıyor. Su geçirmeyen, soğuğa, darbeye dayanıklı cihazlar böyle dönemlerde imdada yetişiyor. Zor doğa koşullarında kullanılabilen kamera, fotoğraf makinesi, masaüstü bilgisayar ve cep telefonları teknoloji severlerin gözdesi oluyor.
Giyilebilir icatlar

Elleri ısıtan mouse: Çalışırken elleriniz de ısınsın istiyor musunuz? Dokunurken sıcak olan bu mouse, siz çalışırken parmaklarınızı da ısıtıyor. Kullanımı çok kolay ve üzerindeki ısı ayarını açınca çalışıyor. Isıtmasını istemiyorsanız düğmesinden kapatıyorsunuz. Soğuk günlerde işyerindeki sıcacık arkadaşınız olmayı hedefliyor. ‘Warm Me’ markalı mouse bunlardan biri. Başka markaların da bu tarz fareleri bulunuyor.

Bluetooth’lu bere: Soğukta cep telefonunu kullanmak ve müzik dinlemek zor oluyor. Bu zorluğu ise bere üreticileri bluetooth’la çözdü. Ses açma kapama tuşları bulunan teknolojik bereler var. Bu bereler sayesinde cep telefonunu çantanızdan çıkarmadan kullanmanız mümkün. Hoparlör vasıtasıyla da telefon görüşmeleri yapılabiliyor. Şarj etme özelliği bulunan bereler yıkanabiliyor da. Çalışma süresi 6 saat. Kolay ve otomatik eşleştirme sunuyor. Bu alanda pek çok marka var Easypro bunlardan biri. Türkiye’de de satışta. 40-89 TL’den başlayan fiyatı var.

Dokunmatik ekran eldivenleri: Karlı havalarda eldivensiz dolaşmak zor. Dokunmatik ekranlı cihazları kullanmak için ise eldivenleri çıkarmak gerekiyor. Burada akıllı telefon eldivenleri imdada yetişiyor. Bu işlevi gören pek çok teknolojik eldiven çeşidi var. Bluetooth’lu eldivenler, soğuk havalarda telefon kullanmayı işkence olmaktan çıkarıyor. Telefonun bluetooth ayarlarına girerek eldivenle eşleşmesini sağlamanız yeterli. Bilek kısmında yer alan reddet ve cevapla butonu ile çağrınıza yanıt verebiliyorsunuz. Tüm akıllı telefonlarla uyumlu. Bluetooth eldivenin fiyatı 105 TL.

Aksiyon severlere

Aksiyon kamerası: Aksiyon kamera üreticisi GoPro’nun son modeli GoPro Hero 4. Zorlu hava koşullarında çekim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Suya dayanıklı, darbelerde kırılmıyor. Zorlu hava koşullarında kullanım için tasarlandı. 4K çözünürlükte çekimi mümkün kılıyor. 12 MP’lik kamerası var. Kardan adam yaparken, kayarken video çekimi yapmak isteyenlere hitap ediyor.

Su geçirmez fotoğraf makinesi: Pentax Ricoh WG-M1, hava ve su geçirmez, darbeye dayanıklı gövdeye sahip. Sualtı ve açık hava etkinliklerinde kaliteli ve gerçekçi görüntüler çekilmesini sağlıyor. Ricoh WG M1 hem sudaki hem de sahadaki zorlu aksiyon sahnelerinde performans sağlyor. 10 metreye kadar derinlikte sualtında kullanılabiliyor. 2 metreye kadar düşmelere ve darbeye ve -10°C soğuğa dayanıklı olarak tasarlandı. 14 megapiksel ile yüksek çözünürlüklü görüntüler çekiyor. 1.5 inç renkli LCD ekranı var. spor veya açık hava etkinliklerindeki farklı aksiyon sahnelerinde esnek bir kullanıma sahip olabiliyor. 

Sert koşullarda kullanıma uygun

Suyla sorunu yok: Sony Xperia M4 Aqua, suyla temasta sorun çıkarmayan cep telefonlarından. Havuz ve deniz gibi su içeren yerlerde 1.5 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca suya karşı dayanıklı. Bu da telefonu kış koşulları için uygun hale getiriyor. Xperia M4 Aqua’da 5 inç’lik HD ekran var. 64-bit ve yanında sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemcisi bulunuyor. Ayrıca 2 GB Ram ve genişletilebilir 8, 16 GB dahili depolama alanı var.

Düşmeye dayanıklı: Panasonic’in, suya, toza ve düşmeye dayanıklı bilgisayar modeli Toughbook’un, 2’si 1 arada versiyonu da kış koşullarında dışarıda kullanım için ideal görünüyor. Son versiyonu Toughbook CF-20, ocak ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Parlak güneş ışığından sağanak yağmura kadar açık havada kullanımın tüm şartlarına göre tasarlanan Toughbook CF-20, 10.1 inç’lik ekrana sahip. 8 GB Ram’i, 1.1-2.8 GHz işlemcisi, 256 GB SSD’si bulunuyor. Windows 10 Pro işletim sistemi ve 8 MP arka kamerası var. 2 kilogram ağırlığında.

YENİ UYGULAMA

Arızayı telefon söyleyecek...

Akıllı telefonlu sürücülerin işini kolaylaştıran uygulama geliştirildi. ‘Araç Destek’ adlı cihaz, otomobilinize ait tüm bilgileri mobil cihazınıza aktarma ve izleme olanağı sağlıyor. Araç Destek, bir adaptör ve cep telefonunuza indireceğiniz bir uygulamadan oluşuyor. Sürücüler, adaptörü otomobillerinin OBD soketine takarak cep telefonu veya tabletine Araç Destek uygulamasını yüklüyor ve otomobillerine ait her türlü bilgiye mobil cihazından ulaşma imkanına kavuşuyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!