Kocaeli'de 27 bin öğrenciye tablet

Büyükşehir Belediyesi, "Bire Bir Öğrenme’’ projesi kapsamında bu yıl 6'ncı sınıf öğrencisi 27 bin 180 kişiye tablet bilgisayar dağıtacak

Kocaeli'de 27 bin öğrenciye tablet
Kocaeli'de 27 bin öğrenciye tablet
GİRİŞ 11.02.2016 17:20 GÜNCELLEME 11.02.2016 17:20

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: - "Türkiye’nin silikon vadisi olacak Bilişim Vadisi ile dünyanın geleceğinde artık söz sahibi olmak istiyoruz. İnanıyorum ki geleceğin dahileri bizim çocuklarımız olacaktır. Kocaeli’nin, Türkiye’nin ve hatta dünyanın geleceğinde bugün bilgisayar verdiğimiz yavrularımız büyük rol oynayacaklardır"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bilişim Vadisi’nin altyapısını oluşturan ve 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme’’ projesi kapsamında 27 bin 180 altıncı sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtacak, projeden yararlanan öğrenci sayısı böylece 190 bine ulaşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  yaptığı açıklamada, 6 yıldır verilen bilgisayarlarla kentteki çocukların geleceğine dev bir yatırım yaptıklarını ve projenin ülke açısından çok önemli bir değere sahip olduğunu belirtti.

"Artık bilişim çağındayız. Eğitim için gerekli olan araç-gereçler de değişti.''

Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini, internet, yazılım, donanım ve sosyal medya üstüne adeta başka bir evren kurulduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, "Artık bilişim çağındayız. Eğitim için gerekli olan araç-gereçler de değişti. Kara tahtalar bile akıllandı, akıllı tahta oldu. Biz de kentimizde yaşayan çocuklarımızı bu teknolojik devrimden ayrı tutamazdık. Bir eğitimci olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin dünya ülkelerindeki kendi yaşıtlarıyla rekabet edebilmeleri ve geleceğin dünyasında söz sahibi olabilmeleri için kolları sıvadık. Çağın bütün imkânlarını geleceğimiz olan çocuklarımıza sunmak, bilim ve teknolojinin nimetlerini eğitimle birleştirmek amacıyla 6 yıl önce ‘her öğrenciye bir bilgisayar kampanyası başlattık" şeklinde konuştu.


Bu yıl dağıtacakları 27 bin 180 tabletle birlikte bugüne kadar 189 bin 761 öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürmüş olacaklarını belirten Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: 

''Türkiye’nin silikon vadisi olacak''

"Kentimizin ve ülkemizin geleceğine, kısacası teknolojiye ve bilime yatırım yapıyoruz. Öğrencilerimizin ara sıra değil, ihtiyaç duydukları her an ellerinin altında bilgisayar bulunmasını sağlamış oluyoruz. Diğer taraftan, Kocaeli’yi bir eğitim ve bilim kentine dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Bilgi Evlerimizle, Sekapark Bilim Merkezimiz ile ve Türkiye’nin silikon vadisi olacak olan Bilişim Vadisi ile dünyanın geleceğinde artık söz sahibi olmak istiyoruz. İnanıyorum ki geleceğin dahileri bizim çocuklarımız olacaktır. Kocaeli’nin, Türkiye’nin ve hatta dünyanın geleceğinde bugün bilgisayar verdiğimiz yavrularımız büyük rol oynayacaklardır. Buna yürekten inanıyorum."

Türkçe klavye kullanılan tablet bilgisayarların dağıtımı, 13 Şubat Cumartesi günü saat 10.30’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...