Facebook'da 'canlı yayın' dönemi

Facebook yeni geliştirdiği tek tuşla canlı yayın özelliğini duyurdu.

Facebook'da 'canlı yayın' dönemi
Facebook'da 'canlı yayın' dönemi
GİRİŞ 28.02.2016 16:19 GÜNCELLEME 28.02.2016 16:19

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında, giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına ilk adımını atan; Aralık ayında ise çıtayı genişletip ABD ve iPhone kullanıcılarına olanak sağlayan Facebook bir adım daha atıyor ve canlı yayın uygulamasını Android kullanıcılarına açıyor.

Periscope ve Meerkat gibi uygulamalarla birlikte giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına katılmak yolundaki ilk adımını geçtiğimiz Ağustos ayında atan Facebook'un bu özelliği bildiğimiz gibi hesabı onaylı ünlüler ile kısıtlı idi. İşte son güncellemeyle ile birlikte artık bu kısıtlama kalktı ve herkes tarafından kullanılabilir hale geldi. Tabii 'herkes' derken potansiyel herkesten bahsediyoruz (en azından şimdilik). Çünkü Facebook Live'den faydalanabilmek için ABD'de yaşamamız ve iPhone kullanmamız gerekiyor. Muhtemelen kısa süre içerisinde genel kullanıma açılacaktır ama. Canlı yayın için yapmamız gereken (ABD'ye taşınmak ve iPhone almak dışında tabii!) bildirim penceresi üzerindeki 'go live' ikonuna tıklamaktan ibaret. Bunun ertesinde artık istersek ön yahut da arka kameradan yapabiliriz çekimi. İkisi birden eşzamanlı biçimde kullanılmıyor ama. Çekim bitince profilimizde kaldığı için (silmediğimiz sürece) dilersek sonradan da izleyebiliyoruz. Bunun haricinde yine Periscope'taki olduğu gibi takipçilerimizi, beğenenleri veya yorumları gerçek zamanlı biçimde görebiliyoruz. Aynı bir film şeridi gibi geçiyorlar önümüzden.Dediğimiz gibi şimdilik sadece iOS'ta ve ABD ile sınırlı. Buraya gelsin, biz de kaldığımız yerden devam edeceğiz haberimize. :)


Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, Android cihaz kullanıcıları önümüzdeki hafta Facebook'un canlı yayın özelliğindenfaydalanabilecek. Fakat Facebook, Android kullanıcıları için de yine önceliği ABD'de yaşayanlara verecek.

Hatırlayacağımız gibi Aralık ayında iOS platformu için çıkarılan bu özellik sadece ABD'de yaşayanlara sunulmuştu. Şimdilerde ise 30'u aşkın ülkede iOS kullanıcıları, Facebook'un canlı yayın özelliğinden faydalanabiliyor. Önümüzdeki haftalarda da daha çok ülkede aktif olacağı duyuruldu.

Canlı yayın için yapmamız gereken bildirim penceresi üzerindeki 'go live' ikonuna tıklamaktan ibaret. Bunun ertesinde artık istersek ön yahut da arka kameradan yapabiliriz çekimi. İkisi birden eşzamanlı biçimde kullanılmıyor ama. Çekim bitince profilimizde kaldığı için (silmediğimiz sürece) dilersek sonradan da izleyebiliyoruz. Bunun haricinde yine Periscope'taki olduğu gibi takipçilerimizi, beğenenleri veya yorumları gerçek zamanlı biçimde görebiliyoruz. Aynı bir film şeridi gibi geçiyorlar önümüzden.

Canlı yayın özelliğinin Türkiye'ye hangi platformda ve ne zaman geleceğine yönelik bir bilgi ise henüz yok.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?