Boeing, kendini temizleyen tuvalet tasarlıyor!

Başarılı uçak üretimi yapan firmalardan olan Boeing, kendi kendini temizleyebilen uçak tuvaleti konsepti üzerine çalışıyor.

Boeing, kendini temizleyen tuvalet tasarlıyor!
Boeing, kendini temizleyen tuvalet tasarlıyor!
GİRİŞ 06.03.2016 12:42 GÜNCELLEME 06.03.2016 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşte kendi kendini temizleyen uçak tuvaleti!

Ülkemizde de birçok hava yolu şirketi bünyesinde yer alan ve yoğun olarak kullanılan Boeing yapımı yolcu uçaklarına, Boeing tarafından farklı bir yaklaşım getirilmiş durumda. Doğrudan Boeing firması tarafından yapılan açıklamaya göre Boeing, yeni nesil yolcu uçakları için kendi kendini hijyenize edebilen uçak tuvaletleri geliştiriyor!

Boeing’den hijyenik temizlik yapan uçak tuvaleti!

Bilindiği gibi uçak tuvaletlerinin atıkları, uçuş sonrası yer ekibi tarafından sağlanıyor. Ancak Boeing firması, yolcuların ortak kullanım alanı olan uçak tuvaletlerini, hijyen yönünden en iyi hale getirecek bir çalışma sürdürüyor.

Boeing tarafından yapılan açıklamaya göre kendi kendini temizleyen uçak tuvaleti konsepti, tuvalet içerisine yerleştirilen ultraviyole ışınım sistemi üzerine dayanıyor.

Kullanım sonrası açılan bu UV sistem, uçak tuvaletinin tamamındaki patojenlerin yaklaşık %99,9’luk oranını temizleyebiliyor. Tuvalet kabinini tamamı üzerine yansıtılabilen bu UV sistemi, dolayısıyla tek bir işlem ile tüm uçak tuvaletini kullanım ardından temizleyebiliyor.

Boeing tarafından açıklanan bilgilere göre henüz bu kendi kendini temizleyen uçak tuvaleti sistemi, prototip halinde ve geliştirilmeye devam ediliyor. Kullanıma ne zaman başlayacağı ile ilgili ise net bir bilgi verilmiş değil.

YORUMLAR 1
  • hasdan 8 yıl önce Şikayet Et
    uçağın altını açık bırakacaksın kendi kendini temizlemiş olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...