Google'dan sürücülere hız sınırı uygulaması!

Google'ın navigasyon uygulaması Waze, artık hız sınırını aşan sürücüleri uyarıyor.

Google'dan sürücülere hız sınırı uygulaması!
Google'dan sürücülere hız sınırı uygulaması!
GİRİŞ 30.03.2016 14:35 GÜNCELLEME 30.03.2016 16:17

Otomobil kullanırken (özellikle sık geçilen yollarda) birçok kişi hız sınırına dikkat etmiyor. Zaten aynı yolu çok sık kullandığımız için hangi hızda gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Fakat ilk kez geçtiğimiz yollarda bocalayabiliriz. Ayrıca o yolda hız denetim sistemi de varsa muhtemelen ceza ödemek durumunda kalırız.

İşte bu durumlar için Google'ın ünlü navigasyon uygulaması Waze yeni bir sistem geliştirdi. Bölge bölge hız sınırlarını sistemine kaydeden uygulama, hız sınırını aştıklarında sürücüleri uyarıyor. Yeni nesil uyarı sisteminin en güzel yanı ise nasıl uyarılacağımızı ayarlayabiliyor oluşumuz.

Hız sınırını aştığımızda ekranın sol alt köşesinde yuvarlak içinde bir uyarı geliyor. Biz olması gereken hıza düşene kadar da uyarı gitmiyor. Uyarıyı; sınırı 5 km/s veya 10 km/s ya da %15 geçtiğimiz zaman verilecek şekilde ayarlayabiliyoruz. Ayrıca uyarıyı sesli veya sessiz hale getirmek de bizim elimizde.

Bölgelerdeki hız sınırı bilgileri Waze Map Editor tarafından sağlanıyor. Bu uygulama için 360,000 kişi bilgi paylaşarak bulundukları bölgelerdeki hız sınırını sisteme gönderiyor. Güncelleme şimdilik sadece 18 ülke için sunuldu. Fakat bu ülkeler arasında Türkiye şimdilik yer almıyor. Hatta dünya devleri olarak nitelendirdiğimiz ABD, Almanya, Çin ve Japonya gibi ülkelerde de bulunmuyor. Lakin yakın zamanda yeni nesil hız sınırı uyarısı desteğinin tüm dünya ülkeleri için sunulacağı açıklandı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil