Felçli arkadaşları için yaptılar, şampiyon oldular

Gaziantepli 4 lise öğrencisinin, felç olan arkadaşlarına yardımcı olmak düşüncesiyle tasarladığı robot, Viyana'da dünya şampiyonu oldu.

Felçli arkadaşları için yaptılar, şampiyon oldular
Felçli arkadaşları için yaptılar, şampiyon oldular
GİRİŞ 05.04.2016 14:12 GÜNCELLEME 05.04.2016 14:12

Gaziantepli 4 lise öğrencisinin, felç olan arkadaşlarına yardımcı olmak düşüncesiyle tasarladığı robot, Viyana'da düzenlenen "Dünya Robot Yarışması"nda serbest kategoride birinciliğe layık görüldü.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Tekin Orkun Hengirmen, Ali Kağan Akbaş, Süleyman Solmaz ve Cemil Serden Şahin, felç olan arkadaşlarına yardımcı olmak amacıyla tasarladıkları robotla, 12-13 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Dünya Robot Yarışması'na katıldı.

Gaziantepli öğrenciler, 50'den fazla ülkenin 644 robotla katıldığı yarışmada, serbest kategoride dünya şampiyonu oldu.

Özellikle boyundan aşağısını hareket ettiremeyen felçli kişiler, 10. sınıf öğrencilerinin tasarladığı robot sayesinde ufak bir baş hareketiyle tekerlekli sandalyelerini istedikleri yöne hareket ettirebilecek. Vücutlarının belli bölümünü kullanabilen kişilerin de faydalanabileceği robot, onlara isteklerini, yine kafa veya tek parmakla dahi kullanılabilen joystick (kumanda kolu) aracılığıyla ekrana yazma fırsatı sunacak.

Okul müdürü Ercan Yüksel, öğrencilerinin, öğretmenleri Harun Bayseçkin ve Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında hazırladığı robotun, fiziksel engellilere engelsiz bir yaşam sunmayı amaçladığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı