Çin'den Apple'a bir yasak daha!

Çin Hükümeti, Apple'ın e-kitap ve film satışını yasakladı.

Çin'den Apple'a bir yasak daha!
Çin'den Apple'a bir yasak daha!
GİRİŞ 23.04.2016 13:38 GÜNCELLEME 23.04.2016 13:38

Yasakların ülkesi Çin, ABD menşeli teknoloji devlerine yönelik yaptırımlarına bir yenisini daha ekledi.

The New York Times'ın aktardığı gelişmeye göre, Çin Hükümeti Apple'ın ülke sınırları içerisinde iBooks ve iTunes Film servisleriüzerinden e-kitap ve film satışı yapmasını yasakladı.

Basın Yayın Radyo Televizyon ve Film İdaresi kurumu tarafından alınan kararın sebebi hakkında resmi bir açıklama yok ancak Şubat ayında Hükümet tarafından 'çevrimiçi yayıncılık' pazarına yönelik getirilen ve mevcut kısıtlamaları daha arttıran yeni düzenlemeyle ilinti olması muhtemel.

Apple'ın evi ABD ile birlikte küresel çapta en büyük iki pazarından birisi olan Çin pazarına verdiği önem de oldukça büyük. Şöyle ki, Çin pazarına ilk olarak 2008 yılında Pekin'de açtığı mağaza ile giriş yapan Apple o günden bugüne değin yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

Beri taraftan iPhone 6 ile birlikte Çin de iPhone'ların ilk satışa sunulduğu ülkeler arasındaki yerini almıştı bildiğimiz üzere. Keza Apple'ın mobil ödeme servisi Apple Pay ile çevrimiçi müzik servisi Apple Music de Çin'de faaliyete geçti ki halihazırda da herhangi bir erişim sıkıntısı olmadan çalışmayı sürdürüyorlar.

Dediğimiz gibi resmi bir açıklama olmadığı akibetin ne olacağı henüz meçhul ancak Apple'ın konuya ilişkin açıklamasında ifade ettiği 'Çin'deki kullanıcılarımıza yeniden kitap ve film sunmayı umuyoruz.' cümlesinden hareketle sorunun bir şekilde çözülmesinin de muhtemel olduğunu söylemek mümkün.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'