Apple o davayı kaybetti!

Apple Çin'de 'iphone' adı altında deri ürünleri satan firmaya karşı açtığı davayı kaybetti

Apple o davayı kaybetti!
Apple o davayı kaybetti!
GİRİŞ 04.05.2016 14:24 GÜNCELLEME 04.05.2016 14:24

Amerikan teknoloji devi Apple Çin'de devam eden marka ismi davasını kaybetti.Şirket iPhone ismini aynı ad altında deri ürünleri satan bir firmayla paylaşmak zorunda kalacak.

Pekin Belediye Yüksek Halk Mahkemesi davada Xintong Tiandi Technoloji adlı firmanın lehine karar verdiği Hukukun Günlüğü adlı resmi dergide yayınlandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Xintong Tiandi şirketi "iPhone" adını Çin'de deri eşyalar için kullanmak üzere 2010 yılında kayıt altına aldırmıştı. Apple'ın elektronik ürünler için iPhone marka isminin haklarını satın almak üzere 2002 yılında yaptığı başvuru ise 2013 yılına kadar onaylanmamıştı.

Cintong Tiandi, el çantaları, cep telefonu kılıfları ve ürettiği diğer deri eşyalar için IPHONE ismini ve markanın isim hakkına sahip olduğunu belirten "R" harfini kullanıyor.

Yüksek mahkeme, Xintong Tiandi 2007 yılında marka ismi için başvurduğu sırada Apple'ın Çin'de çok bilinen bir marka olduğunu ispatlayamadığına karar verdi. Apple'ın iPhone ürünleri, Çin'de ilk kez 2009 yılında piyasaya sürülmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak