10 yaşında çocuk Instagram'ı hackledi!

Üstelik platformun en popüler erkek kullanıcısı olan Justin Bieber'ın hesabını!

10 yaşında çocuk Instagram'ı hackledi!
10 yaşında çocuk Instagram'ı hackledi!
GİRİŞ 05.05.2016 17:31 GÜNCELLEME 05.05.2016 19:06

Bildiğimiz gibi Google'ın Apple'ına, Microsoft'undan Facebook'una kadar tüm teknoloji devleri ödüllü yazılım açığı bulma programları düzenler. Amaç tahmin edeceğimiz gibi kendileri adına çalışan siber güvenlik görevlilerinin keşfedemediği zaafiyetlerin de ortadan kaldırılması.

Facebook da bu doğrultuda 'Hata Avcısı' ismini taşıyan bir program yürütüyor ki program kapsamında açıkları ortaya çıkaranlara bulunan açığın önemi ile doğru orantılı para ödülü veriyor. Örneğin geçtiğimiz yıl içerisinde 526 tanesi geçerli kabul edilen 13,000 dolayında hata bildirimi alan sosyal ağ devi, 210 kişiye de yaklaşık bir milyon dolar ödül dağıttı ki kişi başı ödül ortalaması $1780'a geliyor.

Tabii dediğimiz gibi bu ödenen ortalama ücret. Yoksa önemine göre ödül miktarı da değişiyor. Örneğin haberimize konu olan Jani isimli, henüz 10 yaşındaki, Finlandiyalı internet kurdu Instagram'daki bir açığı keşfedip Facebook'a bildirerek 10,000 doları cebine koydu.

Jani'nin iddiası x kişisine yönelik kullanıcı yorumlarını da, x kişisinin kendi attığı yorumları da, Instagram sunucularından silebileceği yönündeydi ki bunu doğrudan Instagram'ın en popüler isimlerinden birisi olan Justin Bieber'in hesabına gelen kullanıcı yorumlarından birisi silerek kanıtladı. Ki Bieber son veriler itibarı ile 61.5 mlyon takipçi ile Instagram'daki en popüler erkek kullanıcı. Genel sıralamada ise 6. sırada.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor