E-postanızı kontrol edin! Hacklediler!

Rus bilgisayar korsanı, aralarında Hotmail ve GMail'lerin de olduğu 272 milyon e-posta adresini ele geçirdi.

E-postanızı kontrol edin! Hacklediler!
E-postanızı kontrol edin! Hacklediler!
GİRİŞ 06.05.2016 01:29 GÜNCELLEME 06.05.2016 12:24

Yüzlerce milyon kişinin e-posta adresi tehlikede… Hold Security isimli siber güvenlik şirketinin kurucusu Alex Holden, bilgisayar korsanlarının 272 milyon e-posta adresini hacklediğini ve şifreyi ele geçirdiklerini açıkladı.

272 MİLYON E-MAİL ADRESİNİ ELE GEÇİRDİLER

Holden, şirketlerinde 1,17 milyar kayıtlı e-posta olduğunu ve bu e-postalar arasından 272 milyonunun benzersiz bir şekilde kopyalandığını ifade etti. Ele geçirilen e-mail adreslerinin, servis sağlayıcıları şu şekilde:

- Mail.ru 57 milyon
- Yahoo Mail 40 milyon
- Hotmail 33 milyon
- Gmail 24 milyon

TANESİ 2 TL'DEN SATILIYOR

Peki, yüz milyonlarca kişinin hesabını ele geçiren Rus hacker, bunun karşılığında Hold Security'den ne istedi dersiniz? 50 Ruble. Yani sadece 2 lira 20 kuruş. Fakat bu bilgiler için herhangi bir ödeme yapmayacağını açıklayan Alex Holden, çalınan bilgilerin iade edilmesi durumunda, bir ihtimal hackerın soysal ağlarını beğenebileceğini ifade etti.

Tabii bu çalınan e-posta adreslerinin, bizzat kullandığınız şahsi e-posta adresi olmadığını vurgulayalım. Yani örneğin bir foruma üye olmak için e-posta adresi ve şifre oluşturdunuz. Rus hackerın ele geçirdiği şifre, foruma girmek için kullandığınız şifre. Yani e-posta adresinizin şifresi değil.

Konuyla alakalı Google sözcüsü Aaron Stein'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Bu ve diğer hacker girişimlerinin, doğrudan Google sistemine karşı yapılmadığının anlaşılması gerek. Bu hadiseler diğer zayıf kaynaklar için yaşanıyor.

Alex Holden, bu durum karşısında yapılacak en doğru çözümün her site için farklı şifre kullanılması ve basit şifrelerden kaçınılması gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?