AB'den Google'a şok! Rekor ceza yolda...

İnternet devi Google, online alışveriş aramalarında tekelini kötüye kullandığı gerekçesi ile ceza ödemekle karşı karşıya kalabilir.

AB'den Google'a şok! Rekor ceza yolda...
AB'den Google'a şok! Rekor ceza yolda...
GİRİŞ 16.05.2016 13:12 GÜNCELLEME 16.05.2016 15:23

Google'ın ve diğer teknoloji devlerinin pazardaki hakim pozisyonlarını kötüye kullanmalarını engellemeyi amaçlayan Avrupa Komisyonu, bu konuda ne kadar kararlı olduğunu Google'a rekor miktarda bir ceza keserek gösterebilir. İddialara göre, Google'a 3.4 milyar dolar (yaklaşık 10 milyar TL) ceza kapıda. İngiliz The Telegraph gazetesinin iddiasına göre, söz konusu cezanın miktarı henüz netleştirilmemiş olsa da AB cezası önümüzdeki ay duyurabilir.

SADECE PARA CEZASI DEĞİL...

Aynı habere göre, Google sadece para cezası ile karşı kalmayacak. Zira Avrupa Komisyonu, ceza kapsamında Google'ın internet aramalarında manipülasyon yapması da yasaklanacak. Reuters'ın Avrupa Komisyonu'na yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, internet devi son 6 yılda komisyon ile anlaşmak için 3 defa girişimde bulundu ancak bu girişimlerin hepsi sonuçsuz kaldı.

Bugüne kadar bu alanda verilen ceza 1.1 milyar euro (yaklaşık 4 milyar TL) ile 2009 yılında Intel'e verildi. Google'dan söz konusu iddialar hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...