Oto hırsızlarının yeni numarası 'yuh' dedirtti!

Kapı koluna yerleştirilen bozuk paralara karşı tedbirli olun.

Oto hırsızlarının yeni numarası 'yuh' dedirtti!
Oto hırsızlarının yeni numarası 'yuh' dedirtti!
GİRİŞ 20.05.2016 16:49 GÜNCELLEME 20.05.2016 16:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Az sonra soyguna uğrayacağınızdan habersiz bir şekilde alışverişe gittiğinizi varsayın. Aracınızla markete gittiniz ve kapıları kilitlediniz. Döndüğünüzde ise gördüğünüz manzara karşısında şaşkına dönüyorsunuz. Aracın kapıları kilitli, çevrede ne kırık bir cam var ne de başka bir iz. Fakat otomobilin içindeki her şeyiniz çalınmış. Peki, bu hırsızlık olayı nasıl oldu?

Oto hırsızları, gelişen güvenlik önlemlerine karşı sürekli yeni taktikler üreterek bir şeyler çalmaya devam ediyor. Güvenlik uzmanları, hırsızların son zamanda kullandığı oldukça sıra dışı taktiği ortaya çıkardı.

Buna göre hırsız önce park halindeki aracın kapı kollarından birine bozuk para sıkıştırıyor ve sonrasında araç sahibini izlemeye başlıyor. Araç sahibi otomobiline biniyor ve gitmek istediği yere doğru hareket ediyor. Hırsız da aynı şekilde takibe başlıyor. Araç sahibi istediği yere ulaşıp aracı kilitledikten sonra hırsız, parayı sıkıştırdığı kapı kolundan aracın kapısını açıp, içinden istediği her şeyi alıyor. Hatta bu şekilde otomobili bile çalabiliyor.

Yukarıdaki videoda da gördüğümüz üzere kapı koluna bozuk para sıkıştırıldığı için, araç kapı kolunu açık sayıyor ve siz kilitleme tuşuna bassanız dahi, paranın sıkıştırıldığı kapı açık kalıyor. Böylece hırsız kolay bir şekilde hedefine ulaşabiliyor.

Diğer taraftan araca arkadaşlarımız veya ailemiz ile bindiğimiz zaman, bozuk para yere düşeceği için hırsızın planı da suya düşüyor. Ayrıca bu sistem her otomobilde işe yaramıyor. Örneğin bazı araçlar, harekete geçtiği zaman kapı açık görüldüğü için sürücüye uyarı veriliyor. Lakin tedbiri elden bırakmama gerek. Yeni Şafak ailesi olarak; siz siz olun, otomobilinizi halka açık yerlere bıraktığınız zaman kapı kollarına dikkat edin diyoruz.

YORUMLAR 15
  • bülbül 7 yıl önce Şikayet Et
    Beim arabama HIRSIZ GIREMEZ, Bände hic cam York elini uzatsa yeter
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    videoyu ne yapacaksın. okuduğunu anlamıyormusun?
    Cevapla
  • tea 7 yıl önce Şikayet Et
    hangi video
    Cevapla
  • akilinsan 7 yıl önce Şikayet Et
    yukarıda video yok ya
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu sürücü içindeyken hazırlanan bir tuzak değil, sürücü aracını kilitleyip de gittim sandığı zamanlarda geçerli bunun için dikkatli olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"