Xiaomi'den suya dayanıklı telefon

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin ürün yol haritasında suya ve toza dayanıklı modeller yer alacak.

Xiaomi'den suya dayanıklı telefon
Xiaomi'den suya dayanıklı telefon
GİRİŞ 19.06.2016 23:36 GÜNCELLEME 19.06.2016 23:36

Mobil dünyasının önde gelen üreticilerinden Xiaomi’nin önümüzdeki süreçte duyuracağı ürünlerde nasıl bir strateji izleyeceği yavaş yavaş netleşiyor.

Yıl sonunda duyuracağı bir ya da birkaç akıllı telefonda LG üretimi OLED ekran kullanacağı bildirilen Xiaomi’den bu defa suya dayanıklı akıllı telefonhamlesi geliyor.

Çin basınında yer alan haberlere göre Xiaomi’nin hedefinde suya ve toza dayanıklı telefonlar var. Bugüne dek fiyat/performans odaklı ürünlerle adından söz ettiren Xiaomi, suya dayanıklılık özelliğine rağmen telefonlardaki agresif fiyat yapısını korumayı sürdürecek.

SUYA DAYANIKLI KASA FİYATLARI PEK ETKİLEMEYECEK

Çinli gazetecilere konuşan Xiaomi’nin başarılı CEO’su Lei Jun, suya dayanıklılık özelliğinin telefondaki maliyeti sadece %2-3 oranında artıracağını belirtiyor.

Basit bir matematik hesabı yapacak olursak; Çin’de 308 dolardan satılan Xiaomi’nin yeni tepe modeli Mi 5 (3GB RAM-32GB depolama sürümü) eğer suya dayanıklı olsaydı telefonun fiyatı 316 dolar olacaktı.

Xiaomi’nin yol haritasında sadece OLED ekrana ve suya dayanıklı kasaya sahip telefonlar bulunmuyor. Kavisli ekrana sahip bir telefon, Huawei P9 gibi çift kameralı bir model ve Xiaomi’nin kendi geliştirdiği işlemciden güç alacak bir telefon Çinli teknoloji devinin yakın zamanda tüketicilerle buluşturacağı ürünlerin başında geliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir