Twitter'da artık herkesin mavi tıkı olabilecek

Mavi tik kullanımını markalar ve meşhur simalarla sınırlayan Twitter’da onaylı hesaba kavuşmak artık sıradan kullanıcılar için de mümkün.

Twitter'da artık herkesin mavi tıkı olabilecek
Twitter'da artık herkesin mavi tıkı olabilecek
GİRİŞ 21.07.2016 14:38 GÜNCELLEME 21.07.2016 14:38

Bu yıl 10’uncu yaşını kutlayan Twitter, ayda 310 milyon faal kullanıcısıyla dijital mecranın en kalabalık platformlarından. Öte yandan, bu kullanıcıların yalnızca yaklaşık 187 bininin profilinde onaylı olduklarını gösteren bir mavi tık bulunuyor. Ancak bu durum değişmek üzere: Bugüne kadar kullanıcılarını mavi tikiyle onurlandırmak için onların “kamuoyunun ilgisine mazhar olduğu kati” hesaplara sahip olmalarını şart koşan Twitter, dün itibarıyla bu kuralını biraz esnetmiş gözüküyor.

Mavi tikinin kullanım alanını halka mal olmuş figürler, markalar ve meşhur simalarla sınırlayan Twitter’da onaylı bir hesaba kavuşmak artık sıradan kullanıcılar için de mümkün. Doldurulacak bir formla; onaylı telefon numaranızı, e-posta adresinizi ve gerçek bir profil fotoğrafınızı yanınıza alıp hesabınızın onaylanmasının neden gerekli veya yararlı olacağını belirterek Twitter hesabınızı mavi tikle süsleyebilirsiniz.

“Bu başvuruyu açma sürecimizin daha fazla insanın takip edilecek muazzam ve yüksek kaliteli insanlar bulması ve bu insanların daha geniş bir kitleyle bağlantı kurmasıyla sonuçlanmasını umuyoruz” diyor Twitter Kullanıcı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tina Bhatnagar. Bununla birlikte, Twitter’ın formu her dolduranın hesabını onaylayıp onaylamayacağı henüz meçhul. Uygulamanın mavi tiki tanınmış hesaplar ve gazeteciler gibi sektör kullanıcılarıyla sınırlaması ihtimal dahilinde. Yine de, sosyal medya ve Twitter üzerinden gerçekleşen tacizler düşünülecek olduğunda, platformu yumurta hesaplardan mümkün olduğunca arındırmak ve insanları gerçek kimlikleriyle uygulamada yer almaya teşvik etmek gerek kullanıcıların gerek platformun selameti açısından yerinde strateji gibi gözüküyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek