Microsoft yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

Microsoft, 2017'nin ortasına kadar 2.850 kişinin daha işine son verme kararı aldı.

Microsoft yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor
Microsoft yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor
GİRİŞ 30.07.2016 15:01 GÜNCELLEME 30.07.2016 15:01

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre, daha önce duyurulan 1.850 işten çıkartmanın üzerine, 2017'nin ortasına kadar 2.850 kişinin daha işine son verme kararı alındı.

Düzenleme gereği yapılan başvuruya göre bu işten çıkarmadan etkilenenlerin büyük bir çoğunluğu, zaten küresel satışlarda pek çok kişinin işten çıkartıldığı telefon bölümü olacak.

Bu işten çıkarmalar, Microsoft'un, 2015 yılında Nokia'yı alması ile büyüyen telefonişini küçültme kararının bir uzantısı olarak ortaya çıkıyor. Bu satın alım, eski CEO Steve Ballmer'ın firmayı terk etme kararını açıklamadan önle yaptığı son işlem olmuştu. Ancak Ballmer'ın varisinin mobil endüstrisi hakkında aynı fikre sahip olmadığı söylenebilir. Microsoft, işten çıkarmalar hakkında 10-K başvurusunda bulunanlar dışında bir bilgi vermiş değil.

Bunun Microsoft'un işi için genel olarak ne anlama geleceği ise henüz belli değil. Microsoft'un en son finansal raporu yıldan yıla gelir düşüşü gösterirken, firmanın bulut işinin büyümeye devam ettiği gözüküyordu. Telefon donanımı ise Microsoft'un finansı için son birkaç çeyrektir kötü bir nokta olmaya devam ediyor.

Hürriyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!