Laptop düşüyor, akıllı telefonlar yükseliyor

Türkiye'de tüketici teknolojileri pazarı, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 büyüdü.

Laptop düşüyor, akıllı telefonlar yükseliyor
Laptop düşüyor, akıllı telefonlar yükseliyor
GİRİŞ 21.08.2016 16:58 GÜNCELLEME 21.08.2016 16:58

Teknolojileri pazarı, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 büyüyerek, 11,7 milyar lira ciro elde etti.

GfK TEMAX tarafından yapılan araştırmaya göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla pozitif büyüme kaydeden sektörler sırasıyla büyük beyaz eşya, küçük ev aletleri, telekom ve tüketici elektroniği olurken, ofis ekipmanları ve sarf malzemeleri, bilgi teknolojileri ve görüntüleme sistemleri sektörleri ise ciroda daraldı.

AKILLI TELEFONLAR BÜYÜYOR

Türkiye'de tüketici teknolojileri pazarı, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 büyüyerek, 11,7 milyar lira ciro elde etti. Telekom sektörü yılın ikinci çeyreğini geçen yılın aynı dönemine göre ciroda çift haneli büyüme ile kapattı. Büyümeyi geçen çeyreklerde olduğu gibi akıllı telefonlar sağlarken, klasik cep telefonları ve kablosuz ev telefonları küçülmeye devam etti.

LAPTOP VE TABLET GERİLEDİ

Bilgi teknolojilerinde özellikle tablet bilgisayarlardaki kuvvetli ciro daralması ve dizüstü bilgisayarların da küçülme eğilimini sürdürmesi sektörün cirosal küçülmesine neden oldu. Tek pozitif yönelim, büyük ekran akıllı monitorlere olan ilginin artması olarak kaydedildi.
Beyaz eşya sektör cirosu 2016 yılı ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre çift haneli büyüme ile 2,9 milyar lira, küçük ev aletleri sektörü ise 1,2 milyar lira seviyesine ulaştı. Tüketici elektroniği sektörü de bu çeyrekte sektör toplamında 1,4 milyar lira ciro elde etti.

KÜÇÜLME GÖSTEREN ÜRÜNLER

Cirosal olarak en iyi performanslar sırasıyla sıcak içecek hazırlama, elektrikli süpürgeler, kadın-erkek tıraş makineleri, gıda hazırlama, tost makineleri, su ısıtıcıları, ütü, saç kurutucular, saç şekillendiriciler ve saç-sakal kesicilerde görülürken, ekmek yapma makineleri, fritöz ve narenciye-katı meyve sıkacakları ise küçülme gösteren kategoriler oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası