TÜBİTAK yeniden yapılandırılıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılma süreciyle ilgili bilgi verdi.

TÜBİTAK yeniden yapılandırılıyor
TÜBİTAK yeniden yapılandırılıyor
GİRİŞ 17.09.2016 15:50 GÜNCELLEME 17.09.2016 15:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK'ta kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürütüceğiz." dedi.

Bakan Özlü, AA muhabirinin, TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılması sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

'SAHİPLİ PROJE' DÖNEMİ

Kurum için tasarlanan çalışma modeli hakkında bilgi veren Özlü, dönüşümden sonraki süreçte TÜBİTAK'ta "sahipli proje" yürütmeyi planladıklarını ifade etti. Modeli örnek vererek açıklayan Özlü, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK'ta bir aşı geliştirme projesi yürütüyorsak, burada işin en başından itibaren Sağlık Bakanlığının olmasını sağlayacağız. Tohum üzerine çalışıyorsak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının işin başından itibaren bizimle beraber olmasını isteyeceğiz. Diğer bakanlıklarımızla müşterek çalışmak, güç birliği yapmak istiyoruz. Kullanıcısı ve sahibi belli olmayan projelerden çok, kullanıcı ve sahibi belli projeler yürüteceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş akıllanıyorlar. Ayrıca , projelere verilecek rakam yükseltilmeli. Para geliştirme aşamasında verilmeli. Proje sayısı azaltılmalı. Denetim sık yapılmalı, Kamu çalışanları ve akademisyenlerden yardım almaları kolaylaştırılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!