Chrome sorununa çare geliyor

Google’ın uzun yıllardır üzerine kafa patlattığı tarayıcısı Chrome geçtiğimiz dönemde bellek sorunlarıyla boğuşup durudu.

Chrome sorununa çare geliyor
Chrome sorununa çare geliyor
GİRİŞ 13.10.2016 12:10 GÜNCELLEME 13.10.2016 12:57

Dünyanın en popüler tarayıcılarından biri olan Chrome bilgisayar ve mobil cihazlarda fazla bellek kullanımı ile nam salmış durumda. Bir çok kullanıcı bu olumsuz durumdan dolayı Opera veya Safari gibi farklı tarayıcıya bel bağlıyor. Fakat Google bu büyük bellek sorununa çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Yakın zaman içerisinde yayınlanacak bir güncelleme ile bellek kullanımının gözle görülür şekilde azalması bekleniyor.

Şimdiye kadar nerelerdeydin Google

Tabii ki bu konuda Google’ı eleştirmemek mümkün değil. Google Chro me’un bellek sorunu uzun zamandır devam etmekte ve bizim gibi kullanıcılar bulduğu her ortamda bu sorunu dile getiriyor. Yeni gelecek güncelleme ile bu sorunların aşılacağı söylense de tabii ki güncellemenin çıkması ve yenilikleri beklemek gerekiyor.

Google, Chrome adını verdiği internet tarayıcısı ile 2008 yılında karşımıza çıkmıştı. Kimse o zamanlar bu tarayıcının İnternet Explorer ve Firefox’u geçerek tepeye oturacağını ön görmüyordu. Fakat zaman ilerledikçe Chro me’un da dezavantajları ortaya çıkmaya başladı. Hali hazırda Chro me sorunlu bir tarayıcı olsa da yine de yerlerde sürünen İnternet Explorer ve FireFox gibi değil ve onların önünde yer almasını biliyor.

Çıkan haberlere bakılırsa Google Chrome güncellemesi Aralık ayında gün yüzüne çıkacak. Chro me 55 adını alacak bu güncelleme, bellek tüketim sorununa büyük ölçüde çözüm getirecek gibi gözüküyor. Bu şekilde NYT, Reddit ve YouTube gibi sitelerde test imkanını gözlemleyen şirket, Chro me 53 ile %50 oranında sistem ve bellek kullanımının azaltıldığı tespit edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!