Türkiye saldırıda da lider

HAVELSAN Genel Müdürü Atalay, Türkiye'de siber saldırılar konusunda dünyanın zirvesinde yer aldığını söyledi.

Türkiye saldırıda da lider
Türkiye saldırıda da lider
GİRİŞ 25.10.2016 16:58 GÜNCELLEME 25.10.2016 18:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Türkiye'nin siber alanda, hem saldıran hem de saldırılan olarak ilk sırada yer aldığını söyledi.

Nesnelerin internetinin, sağladığı kolaylıkların yanı sıra gündelik hayat ve ülke savunması açısından siber tehditleri de gündeme getirdiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Türkiye, siber güvenlik alanında saldıran ve saldırıya uğrayan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Saldırıya uğramayı anlıyoruz fakat saldıran ülkeler arasında olmak anlaşılamayabiliyor. Türkiye'deki bağlantılı cihazların yüzde 40'ın üzerindeki kısmı daha önce nüfuz edilip ele geçirilmiş durumda. Böylece dışarıdan kontrol edilebiliyorlar. Verilen bir talimatla bu bilgisayarlar bir yere saldırıda kullanılabiliyor.

'15 BİN UZMAN AÇIĞI'

Türkiye siber güvenlik açısından hassas konumda. Dünyada 1-1,5 milyon, Türkiye'de 15 bin siber güvenlik uzmanı açığı var. Bu açığı kapatmak üzere en önemli görev üniversitelere düşüyor. Bunun yanında siber güvenlikte milli çözümlerimiz olmazsa güvende olmamız mümkün değil."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    ay yıdız.tim görevde.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    ismet bey yazıyı iyi okursan türkiyedeki bağlantılı cihazların %43 zombi diyor yani başka ülkeden bizim bağlantılı cihazlarımızı bize yada bir başka ülkeye saldırı amaçlı kullanıyorlarmış yani eğitim şart kişisel güvenlik...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu