HAVELSAN Silikon Vadisi'ne sızdı

Hava Elektronik Sanayi, ABD'deki Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren Quantum 3D firmasını satılan aldı.

HAVELSAN Silikon Vadisi'ne sızdı
HAVELSAN Silikon Vadisi'ne sızdı
GİRİŞ 06.11.2016 16:41 GÜNCELLEME 06.11.2016 16:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN), ABD'deki Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren Quantum 3D firmasını yüzde 100 sermayeyle satın aldı.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Kaliforniya eyaletinde bulunan Silikon Vadisi'ndeki törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'RAKİPLERİMİZİ RAHATSIZ ETTİ'

"Silikon Vadisi'ndeki değerli Türk mühendis ve bilim insanlarıyla bir araya geldik. Vizyonumuz hem kendi mühendislerimizle hem Silikon Vadisi etrafında oluşturacağımız ekosistemle buradaki teknolojileri Türkiye'ye taşımak ve aynı zamanda Türkiye'de geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimizi Quantum 3D vasıtasıyla Amerika kıtasına satmak ve İnşaallah, bunu da başaracağız. Bu firmayı almak bize nasip oldu ve aynı zamanda bizim alanımızda Amerika'da bir teknoloji şirketini ilk satın alan firma olduk. Bu da rakiplerimizi doğal olarak biraz rahatsız etti.''

'ABD'DE RAHATÇA SATIŞ YAPABİLİR'

Quantum 3D Üst Yöneticisi (CEO) Pratish Shah ise HAVELSAN'la yaklaşık iki yıldır görüşme halinde olduklarını hatırlatarak, "Bence HAVELSAN çok etkili ve harika bir şirket. Birçok güvenlik teknoloji ürünleri sunuyorlar ve Türkiye'de çok başarılılar. Quantum 3D ve HAVELSAN'ın birleşmesi her iki taraf için çok fazla avantajlara sahip. Güvenlik açısından Türkiye ve ABD beraberliği için de bir fırsat. HAVELSAN, ABD pazarında rahatça satış yapabilir." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir işe imza atıp başarılı bir firma satın almışlar. Umarım birlikte daha da iyi işler çıkartırlar.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberleri daha cok duymak istiyoruz ayni adimlar avrupada da atilmali ortadoguda da bircok ulkede teknoloji savunma alaninda buyuk alimlar yapip hem pazara girmeli hemde dolayli yoldan ulkeyi izlemeli ve dunyada soz sahibi olmaliyiz. Insallah daha iyileride olur yakin zamanda diger sektorlerde de bu birlesmeler olmali dunya markalari yaratmak daha cok gelismek icin bu girisimler sart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı