Siber güvenlik için 'yerli' çağrısı

TBD Başkanı Tabak, siber güvenlik için yerli̇ yazılım yapan i̇nsan gücü ve şi̇rketlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Siber güvenlik için 'yerli' çağrısı
Siber güvenlik için 'yerli' çağrısı
GİRİŞ 11.12.2016 12:30 GÜNCELLEME 11.12.2016 12:30

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, Türkiye'nin 21’inci yüzyılda etkin bir dünya gücü olarak var olabilmesinin kendi teknolojilerini üreten ve uluslararası rekabet edebilen bir bilişim sektörüne sahip olmasıyla mümkün olacağını vurgulayarak, bu kapsamda bilişimin stratejik sektör olarak tanımlanması gerektiğini söyledi.

Yerli yazılım ve bilişim ürünlerinin kullanımının aynı zamanda siber güvenlik için de önemli olduğuna dikkati çeken Tabak, Türkiye'nin iletişim altyapısı, nitelikli uzmanları ve şirketleriyle bilişim alanında güçlü potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

'YETENEKLİ UZMANLAR VAR'

Tabak, yerli yazılımın kalkınmanın anahtarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yerli̇ yazılım yapan i̇nsan gücümüze ve şi̇rketleri̇mi̇ze sahi̇p çıkmalıyız. Cari açığın kapanmasında büyük rolü olan yerli bilişim çözümlerinin üretilmesinde görev alan yetenekli ve nitelikli uzmanlarımız, şirketlerimiz var. Bugün artan ihracat miktarına rağmen ihracat gelirimiz azalıyor. Ortalama ihracatımız 2014 yılında kilogram başına 1,59 dolar iken, 2015 yılında 1,44 dolara ve 2016 yılı Kasım ayı itibarıyla 1,30 dolara inmiş durumda. Kendi mühendislerimizce ürettiğimiz, milli ve yerli yazılım sistemlerimizi, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında kullanmak yazılım ihracatını artırmak için ön koşuldur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar