İsrail Heron'unun papucunu dama attı

İsrail yapımı insansız hava aracı (İHA) Heron’a rakip olarak Türk mühendisler tarafından üretilen Bayraktar, hem maliyet hem de özellik bakımından Heronları geride bıraktı.

İsrail Heron'unun papucunu dama attı
İsrail Heron'unun papucunu dama attı
GİRİŞ 21.12.2016 17:02 GÜNCELLEME 21.12.2016 17:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsrail yapımı insansız hava aracı (İHA) Heron’a rakip olarak Türk mühendisler tarafından üretilen Bayraktar, silahlı olması ve havada en uzun süre kalma rekoruna sahip olması dolayısıyla rakibinden çok daha üstün özelliklere sahip.

Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen yüzde yüz yerli İHA Bayraktar’la Türkiye, silahlı İHA üretip kullanabilen 6 ülkeden biri oldu. Bayraktar da hem havada en uzun süre kalma rekoru’na sahip olması hem de silah yüklenebiliyor olması dolayısıyla İsrail yapımı Heron’un önüne geçti. Roketsan'ın geliştirdiği mühimmatla 8 kilometreden hedefini tam isabetle vuran Bayraktar, terörle mücadeleye önemli katkı sağlaması dolayısıyla da Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Yurt içinde ve sınır ötesinde Bayraktar’la bir çok terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

Maliyeti çok daha uygun

Bayraktar, Türkiye’nin istediği özellikleri karşılayamayan Heron’a göre ise oldukça uygun bir maliyete sahip. Heronların 10 adedinin maliyeti 200 milyon doları bulurken, 12 adet Bayraktar’ın maliyetinin ise 47 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Sık arıza yapan Heron bakım ve onarım için İsrail'e gönderilirken, Bayraktar ise yerli mühendisler tarafından kısa süre içinde bakım ve onarımdan geçiriliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 30
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. yalnız acilen füze de istiyoruz. askerimizi kaybetmeden nokta hedefleri vurabilsek. mühendisler, şirketler vatan sizden hizmet bekliyor. hadi aslanlar iş başına...
    Cevapla
  • ramazan 37 7 yıl önce Şikayet Et
    Hatirlarmısiniz bilmiyorum israilin heronlari varken bi tane karakol basılmıştı ve 18 askerimiz şehit edilmişti ve bu olaylari iha heron kaydetmişti. Ama ne zaman görüntüler ortaya çıktı biliyor musunuz 1 hafta sonra. Yani burdan şunu çıkarabiliriz israil bu hizmeti ücretsiz yapsa kullanilmaz çünkü anlık görüntüyü bize vermiyorlardi....
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür Allah'a başardık. Durmak yok.
    Cevapla
  • Ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Abi gelde gururlanma Allah razı olsun emeği geçen herkesden huzur ve barış için durmak yok yola devam. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor