Boeing parçalarının yerlisini ucuza üretti

Genç bir girişimci tarafından kurulan bir firma, Boeing ve Airbus uçaklarının bakımında kullanılan parçalarını yerli imkanlarla üretiyor.

Boeing parçalarının yerlisini ucuza üretti
Boeing parçalarının yerlisini ucuza üretti
GİRİŞ 23.01.2017 17:42 GÜNCELLEME 23.01.2017 17:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki Yazılımkule'de genç girişimci kurduğu firma ile Boeing ve Airbus uçaklarının bakımında kullanılan parçaları daha ucuza mal ediyor. 

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde ve Motor Bölümü'nden 2010 yılında mezun olan Fatih Tunca (30), iki yıllık çalışması sonunda Boeing ve Airbus uçaklarının oldukça önemli malzemelerini üretiyor.

'YÜZDE 75 DAHA UCUZ'

Tunca, "Devre anahtarı koruyucu kapakları", "pitot-tube koruyucu kapakları", "static port koruyucu kapakları", "kabin içi ve dışı levhalar"ından oluşan bu parçaları benzerlerinden yüzde 60 ila 75 arasında daha ucuza ve yerli olanaklarla ürettiklerini söyledi.

ONAYLI ÜRÜNLER

Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenim gördüğü sırada staj döneminde çeşitli havacılık firmalarının bünyesinde bakım için kullanılması zorunlu olan malzemelerin yurt dışından ithal edildiğini gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine mezun olduktan sonra ithal edilen ürünlerin yerlisini üretmek için 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle firma kurduğunu anlatan Tunca, "Uluslararası havacılık standardını belirleyen kuruluşların onayıyla ortaya çıkarttığımız ürünlerimizi yurt dışındaki maliyetlerin yüzde 60 ila 75 arasında değişen ucuzlukta yaptık. THY, SunExpress, Corendon Airlines ve Onur Air'e parça üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • mezzo 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah
    Cevapla
  • soner 7 yıl önce Şikayet Et
    vay be Fatihi tanırım girişimci ve akıllı bir çocuktu çok akıllıca, uçak bakımında malzemeler aklınıza gelemeyecek kadar pahalı , prosedürler çok fazla prosedürleri aşıp üretebildiyse helal olsun fatih kardeşim
    Cevapla
  • mustafa yurtcu 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana güzel ve yiğit insan
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye yüzde 75 daha ucuza üretiyor? Yüzde 20 ucuz üretsin bizim insanımız kazansın!
    Cevapla
  • eray 7 yıl önce Şikayet Et
    o nasıl bi kafa
    Cevapla
  • Enigma 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm parçaları üretecek güce sayiptir. Türkiyem. Bazı spestifik malzemeler kesinlikle devlet gücü ve baskısıyla olmalı. Türkiye de halen vagon tekerleği üretilmemektedir. Halen vagonlarda kullanılan sabo üretilmemektedir. Vagonlarla ilgili fren sistemi üretilmemektedir. Bu ne kadar acı biliyormusun. Türkiyenin yıllık ihtiyacı çok ciddi rakamlara tekamül etmektedir. Birileri lütfen artık bunun hesabını yapsın. Demiryolunda gereksiz yatırımların önüne geçilmeli, üst düzey kişiler mantıksız yatırım yaptırmaktadır. Lojistik Köyler mantıklı ama kurulduğu yerler tamamen mantığa aykırı yerlerdir. Yük olmayan yere lojistik köy yapılmamalı ?
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın. Ama artık vagon tekelirlerini ve buna uygun fren sistemini ostimde ve bursalı bir firma üretmeye başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme