Google'da Trump depremi! Acil çağrı...

Trump’ın, yabancıları ülkeye sokmama politikası nedeniyle Google gibi teknoloji devleri acil eyleme geçti.

Google'da Trump depremi! Acil çağrı...
Google'da Trump depremi! Acil çağrı...
GİRİŞ 28.01.2017 21:52 GÜNCELLEME 28.01.2017 21:53
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

CEO’su da Hintli olan Google , çeşitli nedenlerle ABD dışına çıkmak durumunda kalmış tüm “yabancı” çalışanlarını acilen ülkeye çağıran bir mesaj yayınladı.

'YOKSA BİR DAHA GELEMEZSİNİZ'

“Gelebildiğiniz kadar çabuk ABD’ye geri dönün yoksa bir daha gelemeyebilirsiniz,” ifadesini kullanan Gogole CEO’su Sundar Pichai’yi bu endişeye sevk eden detay ise, Trump’ın yeni imzalamış olduğu, yabancıların ülkeye girişini engelleme amaçlı yönetmelikler.

Kendi ülkesinde “evde çalışmayı” tercih eden ama düzenli olarak ABD’ye uçan, tatile gitmiş olan, ABD dışındaki ülkelerde çeşitli projelere katılmak için geçici olarak ABD dışına çıkmış olan, ABD vatandaşı olmayan tüm çalışanlar bu çağrının muhatabı.

Sundar Pichai, bir çoğu kilit görevler üstlenen bu çalışanların yeni vize politikaları nedeniyle yakın tarihte ülkeye alınmayacağından endişe ediyor.

Trump’ın yeni “emri” ile İran, Sudan, Suriye, Irak, Libya; Somali ve Yemen vatandaşlarının önümüzdeki 90 gün boyunca ABD’ye girmesi girmesini yasaklanmış bulunuyor. Trump’ın bu 90 gün sonunda, bu ülkelere yönelik ağır bir vize programını hayata geçirmesi bekleniyor. Bu sırada başka ülke vatandaşları için de benzer yasakların gelmesinden endişe ediliyor.

YORUMLAR 33
  • dayco 7 yıl önce Şikayet Et
    bir yazı okumuştum türkiye'den çin'e giden iş adamları sahte ürünlere marka etiketliyor öğlen yemeğe çıktığımızda ise etlerin helal olup olmadıklarını soruyorlar evet gerçek burda uyuor hile müslümanlarda dalavere müslümanlarda sahtekarlık müslümanlarda terör müslümanlarda insan öldürme müslümanlarda bakın avrupanın rusyanın almadığı ürünler türkiye de pazarlarda denetleyen varmı yok türk milleti yer yediğimiz içtiğimiz her şey sahte ürün daha fazla kazanma peşinde
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    abd de senin ne işin var by ceo.. sen de dön ülkene..yapacak çok iş olsa gerek ülkende..fakiri var..fukarası var..
    Cevapla
  • son apaçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ve silikon vadisi eleman bulamaz.. her mühendis kendi milletine döner..kızıldereliler nihayet ülkelerine kavuşur..
    Cevapla
  • Samed 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam yemen ırak suriye vb ülkelerden girişleri yasaklamış. Bu ülkelerden gelenlerin %80i terörist olma potansiyelindedir. Adam haklı kardeşim kimse kusura bakmasın. Müslümanmış da bilmem ne ne yapalım kardeşim bütün terör örgütleri de bu coğrafyada.ABD kurdu diceksiniz alet olmasınlar o zaman Müslümanlarda kendilerini paraya satmasınlar bu kadar basit.
    Cevapla
  • Arap halki 7 yıl önce Şikayet Et
    Arap zenginler paralarını amerikan bankalarından çeksinler.amerikanin halini görürüz. Ne hallere düşerler.
    Cevapla
  • yorumsuz 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten olmayan sıfırları yakında alacaklar hiç merak etmesinler
    Cevapla
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Çekmek isteyince veriyor mu bakalım? ABD'i fazla hafife aldınız ama 10 yıllık bolluk, bereketlik ABD'nin ucuz dolar salması sayesindeydi. Hadi bakalım görelim şimdi başarınızı... 2 yıldır fiyasko, günden güne daha kötüye.. Başarı dediğin zor zamanda makbuldür.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    çekebiliyorlarsa çeksinler, para yok ve vermezler. arabistanın 750 milyar dolarını vermediler ne yapabildi. kendi ülkesine yatrım yapmayıp dışarı para kaçıranlar beter olsunlar. işte böyle elindeki parayıda alırlar dımdızlak ortada bırkaılrar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi