Malatya'ya Planetaryum kurulacak

Malatya'ya 'Gezegen Evi' olarak da bilinen Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak.

Malatya'ya Planetaryum kurulacak
Malatya'ya Planetaryum kurulacak
GİRİŞ 24.02.2017 20:54 GÜNCELLEME 24.02.2017 20:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, Malatya’ya Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacağı müjdesini verdi. Çakır, Malatya’da kurulacak bilim merkeziyle araştırmacı, yenilikçi ve öz güven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunulacağını söyledi.

Çakır, Malatya Orduzu Pınarbaşı’nda yaklaşık 5 bin metrekare alana yapılacak olan Planetaryum ve Bilim Merkezi’nin projesi tamamlandığında her yaştan ziyaretçinin eğlenceli bir ortamda bilim ve teknolojiyle buluşacağını ifade etti. Planetaryum ve Bilim Merkezi’nin Malatya’nın tanıtım potansiyelini arttırıp, cazibe merkezi olması için mihenk taşı olacağına dikkat çeken Başkan Çakır, Selçuklu mimarisiyle yapılacak olan merkezin kapalı alanının 800 metrekare olacağını ve TÜBİTAK ile ön protokol yapılması için beklenildiğini kaydetti.

TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRACAK

Çakır, “Bilim merkezleri, her yaştan insanı bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek üzere tasarlanmış deney ve uygulama merkezlerdir. Bilim merkezleri, kişilerin tüm duyularına hitap eder ve isteyene okuyarak, isteyene dinleyerek, isteyene uygulayarak öğrenme fırsatı sunar. Planetaryum astronomiye görsellik kazandırmak ve geniş kitlelere, özellikle çocuklara ve gençlere ulaşmak adına ideal popüler bilim merkezidir. Planetaryumda, gökyüzü gerçeğine çok yakın bir biçimde, kubbede yer alan perdeye yansıtılır. Seyirciler ise kubbenin altına yerleştirilen koltuklardan, kendilerini gerçek gökyüzünün altında gibi hissederler. Malatya Planetaryum ve Bilim Merkezi ilimiz ve bölgemiz için yerli ve yabancı turistlerin gezip görecekleri, Malatya'nın turizm potansiyelini arttıran bir cazibe merkezi olacaktır. Bilimsel sergi ve deney alanı, planetaryum, sinevizyon salonu, bilimsel deney malzemeleri ve kitap satış alanı ile kafeteryası olacaktır” dedi.

YORUMLAR 4
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    chp buna da hayir der...
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Malatyamıza hayırlı olsun
    Cevapla
  • emrah 7 yıl önce Şikayet Et
    malatyamıza hayırlı olur inşAllah güzel bir proje
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    İstihdam amaçlı olmasın sakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı