Üsküdar Belediyesi'nden internet eğitimi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Dur, Düşün Bağlan” projesi tanıtım programı Kızkulesi Salonu’nda yapıldı.

Üsküdar Belediyesi'nden internet eğitimi
Üsküdar Belediyesi'nden internet eğitimi
GİRİŞ 10.03.2017 16:45 GÜNCELLEME 10.03.2017 16:45

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Kaymakamlığı ve Bilişim İnovasyon Derneği iş birliği ile interneti yanlış kullanmanın ne denli olumsuz sonuçlara yol açtığını göstermek amacıyla yapılan “Dur, Düşün Bağlan” projesinin tanıtım programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Bilişim ve İnovasyon Derneği Başkanı Fatih Zeyveli ve Üsküdar’da bulunan ilk ve ortaöğretim okullarının müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Üsküdar’daki tüm okulları kapsayan proje ile ebeveynlerin teknolojiyi daha güvenli ve amacına uygun kullanımı konularında farkındalık oluşturulması için seminerler düzenlenecek. Sosyal ağlardaki tehdit ve risklerin de konu edileceği seminerler 13 Mart’ta başlayacak. Bilgi teknolojileri uzmanları tarafından verilecek olan seminerler eğitim dönemi sonuna kadar Üsküdar’daki tüm okullarda yapılmış olacak. Projenin ilk etabında velilere yönelik olan çalışma, ikinci etabında ise öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri ile devam edecek.

“Bu proje Türkiye’de ilk”

Programda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üç yıldır yaptığım belediye başkanlığı görevim boyunca sanırım en anlamlı en önemli program için bir aradayız. Gerçekten çok hassas bir konu için sizlerle beraberiz. Dört kuruluşun bir araya gelerek düzenlediği bu proje Türkiye’de bir ilk. Biz geleceğimiz olan kıymetli çocuklarımız için bu projeyi faaliyete geçiriyoruz. Üsküdar’daki tüm okullarda bu sunum yapılacak, çocuklarımız ve aileleri bilgilendirilecek. Üsküdar’daki tüm öğrencilerimize ve velilerine ulaşmak istiyoruz. Ne yazık ki bu konuyla alakalı geç kalmak üzereyiz. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça yanlış kullanım da bir o kadar yaygınlaştı. Çocuklarımız elimizden kayıp gitmeden bu projeyle onları bilgilendirmek istiyoruz. Dünyada maddi değerlerin hiçbir önemi yok, eğer huzurumuz yoksa. Eğer çocuklarımızla kaliteli vakit geçiremiyorsak başka şeylerin ne önemi var. Evde çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmek çok önemli. Bundan 5-10 sene önce toplumda televizyon hastalığı vardı. Evlerin nerdeyse her odasında televizyon olurdu. Bugün onun yerini telefonlar, internet aldı. Herkes evde ama kimse birbiriyle ilgilenmiyor. Hâl böyle olunca bu toplum nereye gidiyor diye düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmasında okul aile birliklerinin önemine dikkat çeken Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Milli Eğitim konularındaki desteği için Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’e ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından sunum yapan Üsküdar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Faruk Yakaryılmaz, interneti yanlış kullanmanın sonuçlarını anlatarak katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar