Yerli drone savara 5 ülke talip

Harp Arge, Türkiye'nin ilk elektromanyetik drone silahını üretti. Üstelik silah, daha şimdiden Azerbaycan ordusuna girdi ve Ermenistan 'drone'larına karşı kullanılıyor.

Yerli drone savara 5 ülke talip
Yerli drone savara 5 ülke talip
GİRİŞ 14.03.2017 11:11 GÜNCELLEME 14.03.2017 11:16

Türkiye'de ilk defa Harp Arge tarafından üretilen Drone Savar Silahı, saldırı amacıyla kullanılabilecek dronelara karşı etkin önleme yapabilecek özellikler taşıyor. Azerbaycan ordusunda göreve başlayan Drone Savar için 5 ülkeden daha talep geldiği belirtiliyor.

'DRONE SAYISININ 2 KATI OLACAK'

Dünyada drone pazarının hızla büyüdüğüne dikkati çeken Harp Arge Genel Koordinatörü Aytekin Güçlü, "Bu pazar aynı zamanda kendisinin 2 katına kadar drone savar pazarını oluşturacaktır.'' dedi.

'ERMENİSTAN'A KARŞI KULLANILDI'

Azerbaycan'a yaptıkları ihracata ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güçlü, Azerbaycan'ın, Ermenistan tarafından gönderilen insansız hava araçlarıyla uzun süredir rahatsız edildiğini söylerek, "Sık sık gündeme gelen, çok büyük bir problem olan bu durum hiçbir ateşli silah kullanılmadan Drone Savar ile çözüldü.'' ifadelerini kullandı.

Yurt dışından taleplere de değinen Güçlü şunları söyledi:

''Şu anda 5 ülkeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle bir Arap ülkesi ürünlerimizden yüksek adette talep ediyor. Her ülkeye demo yapmak zahmetli olduğundan ürünlerimizin video ve fotoğraflarının ilgilere gönderilmesiyle tanıtım yapıyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini